6/10 Tisdag - Motion hemma

Det var meningen att hovslagaren skulle komma idag och sko om Oktawia, men tyvärr har hovis skadat armen och var tvungen att ställa in besöket. Nu håller vi tummarna hårt att hovis är frisk till det nya datumet vi bestämde istället, nästa tisdag, för då är nog pållan i STORT behov av att bli omskodd... Och så hoppas jag att dojjorna hon har håller sig på plats en vecka till.

Alltså blev det ingen vila för Oktawia idag, men jag tänkte inte rida utan bara köra ett pass med longering/tömkörning. Så jag la på ett kol med att fixa/käka middag för att snabbt komma ut till stallet. Jag är ju vanemänniska och vill helst hinna få klart mockningen innan jag tar in pållarna. Blir ju mörkt strax innan kl 19 så jag tänkte vara klar för dagens aktivitet till kl 18 så vi skulle hinna utnyttja dagsljuset, eller vad man nu ska kalla gråmurret som var på em/kvällen.

Mockade alltså i raketfart och så ut i hagen. Pållarna såg lugna ut, men lite förvånade över att jag dök upp i hagen så tidigt... Lilla Bianca kom fram på en gång så hon hamnade snabbt i stallet. Sedan var det dags för det andra åbäket...

Oktawia har missförstått saker och ting. Hon tror att intaget i hagen är någon form av "kom och ta mig om du kan-lek".

Efter att ha försökt fånga in henne 3 gånger och hon bara pep iväg så tänkte jag att då får väl damen motioneras i hagen. Och så började jag driva henne ifrån mig istället för att försöka fånga in henne.

Oktawia tyckte nog att det var skitkul, i alla fall till att börja med, för hon for runt i vild galopp, brallandes som en galning. Men... till sist så upptäckte hon att hon fick ju inte stå stilla.... för då kom matte farandes och smackade på...

Efter 15 min gav hon upp och sprang raka vägen in i stallet och ställde sig i sin box ;-). Kan ju lugnt säga att hästkräket var lite lagomt uppvärmd. För att inte tala om hur svettig jag var efter att kutat runt i hagen från ena änden till den andra för att hålla igång pållan.

Det blev en snabb avborstning och så på med utrustning för longering. Jag hade fruktansvärt ont i min hälsporre efter att sprungit i hagen, så tömmköra och springa efter kusen fixade jag inte riktigt. Behövde inte gå så mycket med Oktawia innan longeringen eftersom hon fortfarande var varm efter sina 15 min galoppjobb ;-).

Det var tänkt att jag skulle jobba pållan i trav-skritt med mycket övergångar mellan dessa två gångarter och samtidigt trava över bommar. Det visade sig att Otkawia tydligen drabbats av någon typ av kraftig minnesförlust!!! :-O.

Hon hade glömt bort att hon kunde skritta och framför allt så hade hon totalt glömt bort kommandot "pro" och "sakta av".

Det var en växel i - full spruta i trav!!!

Det tog säkert nästan 10 min innan hon kunde trava i lugnt tempo, göra avsaktning till skritt och skritta lugnt och sedan vänta på mitt kommando för trav och inte börja trava igen efter 2 skrittsteg. När vi väl fick ordning på saker och ting så var det dags att byta varv... och så fick vi börja om igen... stackars grannar - de undrade nog vad vi höll på med ;-)...

Hästen är envis, men matte är envisare.. Till sist så fick vi till det rätt bra och det var tur det för helt plötsligt så blev det mörkt! När jag sedan skrittade av damen så såg hon tämligen nöjd och avslappnad ut.

När jag var klar med Oktawia så borstade jag igenom Bianca ordentligt. Inte helt lätt nu... rejäl päls har den lilla fröken satt. Så det är piggborsten som gäller, rotborsten glider mest runt på ytan ;-). Bianca tyckte det var hur skönt som helst i alla fall och hon var riktigt duktig. Nu kan hon kommandot "back" och det utan att jag behöver trycka henne bakåt. Hon börjar också förstå att det är smidigast att stå stilla där matte placerat henne och inte hålla på och trampa framåt och tillbaka på stallgången ;-).

Blev klar rätt tidigt idag - trots Oktawias självvalda motionerande i hagen ;-). Pållarna fick lite hö i väntan på kvällsmaten och själv gick jag in för att grejja lite inna.

Håller på och funderar på lite trevliga texter som man kan ha till "vän"-korten jag gjort. Kom på lite, men behöver klura lite till. Som sällskap hade jag lilla Minna på skrivbordet ;-)



Och som ni förstår så fanns det ju inte plats för någon mer katt på skrivbordet eftersom jag har en massa prylar "i vägen" - i alla fall enligt Nalle.

Så Nalle placerade sig på köksgolvet under en ljudlig suck. Bara så Nalles fanclub vet - så tycker Nalle att det nästan är hans ära förnär att den mopsiga ungen Minna snott hans bästa plats. Då får man ligga på golvet och sucka... ;-)

 

Nu ska jag ut i regnet och kvällsrasta vovvarna, även pållarna ska få sin kvällsmat och bli nattade. Sedan blir det jag som placerar mig i soffan under en filt och kollar på House :-). Låter väl som en bra avslutning en tisdag som denna!

 

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0