12/9 Lördag - Hushållsgöromål och Ridlektion :-)

Tänk hur mycket man kan hinna med när man är morgonpigg :-). Vaknade redan kl 7.00 - antagligen mest för att jag sovit i soffan, upptryckt i hörnet (hörnsoffa). Det har i alla fall funkat hyfsat att sova under natten, inte hostat sönder mig totalt. När jag väl vaknade så var jag rätt pigg och då är det lika bra att kliva upp. Pållarna ska ju ut i alla fall.

Maken ville inte kliva upp kl 7.00 *nähä*. Han fick sitt kaffe i alla fall vid 7.30 snåret och jag förpassade mig till datorn där jag lästa dagstidningarna på nätet samtidigt som jag käkade min frukost. Fortsatte med slösurfning en stund efter att frukosten var uppätet och så helt plötsligt hördes ett mycket mystiskt ljud från min dator.... Nog för att jag har lådan står på mitt skrivbord och fläkten hörs lite, men nu var det ett annat konstigt ljud... det lät som om det kom från lådan, men ändå inte...

Och så helt plötsligt poppade Kalle upp ovanför min bildskärm.... :-O

 

En mycket ilsken och irriterad Kalle satt och morrade bakom min bildskärm, placerad ovanpå högtalarlådan. Kalle var mycket irriterad på hundarna. Uppenbarligen tyckte han att Lexi lekte lite väl hårdhänt. Så det var inte datorlådan som lät... det var Kalle som lät *fniss*. Att han sedan dök upp som en gubbe ur en låda och skrämde slag på mig - det är ju en annan sak ;-).

 

Maken kvicknade till liv så småningom och då satte vi igång med städning av huset. Vi gjorde aldrig det förra helgen - alltså var hemmet i stort behov av en genomgång med dammtrasa, dammsugning och moppning av golv. Innan jag kunde börja så gällde de ju att plocka iordning på allt löst skräp som av någon outgrundlig anledning ligger och skräpar överallt. Tid tar det - och trist är det.

 

Vid 10-snåret så hade jag plockat klart och dammat överallt. Nu var det dags att ta itu med stallet om jag skulle hinna fixa lunch och äta innan ridlektionen. Full fart med mockningen alltså, hann också göra rent sadeln och träns så de blev i representabelt skick till dagens träning :-).

 

Till lunch blev det grillad ciabatta med stekta championer och parmaskinka - smaksen och precis lagomt att äta för att inte blir för mätt.

 

Träningen för ÅE var satt till kl 13.00 så vid 12 blev pållarna intagna till stallet och Oktawia iordninggjord för ridpasset. Lastningen gick jättebra och så for vi iväg.

 

På ÖFK var vi helt själva i ridhuset, alla höll på och fixade inför tävlingarna i morgon, men ljudet runtomkring störde inte pållan. Maken lämnade mig i ridhuset för att åka iväg och shoppa bensin m.m. Oktawia är ju numera helt kolugn i ridhuset, så att rida fram själv var inga som helst problem. ÅE kom på utsatt tid och lektionen kunde köra igång. Jag förvarnade om att jag inte är helt fräsch i mina luftvägar och inte har full ork, så lektionen anpassades efter min fysiska förmåga ;-). Jag har inte tränat för ÅE sedan innan sommar och semester, alltså ett tag sedan. ÅE tyckte att Oktawia blivit jättefin under sommaren och musklat på sig rejält. Kul att höra :-). Hon såg också att jag gått ner i vikt  - det är också kuligt att höra :-D

 

Träningen gick jättebra. Hade hyfsad koll på kroppen - i alla fall korta stunder ;-). Oktawia gick jättebra och var lydig och mjuk. Tränade lite övergångar skritt-trav, länga travstegen på den öppna delen av volt och så lite skänkelvikning. Jag klarade till och med av att galoppera! Fick fart på damen 3 gånger till och med. Så giss hur mycket träningsvärk jag kommer ha i morgon... just galoppjobben får jag jordens träningsvärk av. Säger ju en del om hur otränade mina benmuskler är *suck*.

 

Maken kom ju lagom tillbaka när lektionen nästan var slut... undrar om han körde till Kumla för att köpa bensin till gräsklipparen.... Alltså var det inte mycket som han hann filma av min lektion, men en liten snutt blev det. Hade varit bättre om han filmat i början av lektionen när jag fortfande hade lite kraft kvar i kroppen ;-).

Lite travjobb

Efter ridlektionen så var det en mycket nöjd matte som åkte hem med pållan :-). Tänk så kul det kan vara med en privat ridlektion :-D. Har bokat in nästa lektion om 2 veckor och längtar redan ;-).

När pållan blivit väl omhändertagen när vi var åter hemma, så blev det utsläpp i hagen och lite em-hö. Fixade klart allt i stallet och bilen. Sedan var det bara att gå in och fortsätta med städningen.

När jag kom in var maken i full färd med att dammsuga huset. Jag passade på att pausa lite och käka en knäckemacka - lunchen försvann under ridlektionen ;-). Sedan hade jag krafter för att moppa golvet.

Även om det är trist att städa så är det ju skönt att få rent i huset. Det var också väldigt skönt att få rent mitt skrivbord från allehanda skräp och katthår ;-).

Städningen var klar vid 17-snåret - alltså dags att fixa middagen. Det blev medelhavsgrönsaker med fetaost till middag - försvann i ett nafs för jag var vrålhungrig efter dagens aktiviteter ;-).

Maken höll på och klippte gräset, som växer grymt fort..., alltså fick jag fixa köket efter maten. Så när disken var fixat, huset städat och klart, tvätten fixad så var det jag som tog en dusch för att bli av med all svett efter ridlektion och städning.

Slappade sedan en stund genom att sura runt på Bukefalos och det som slog mig var att det var VÄLDIGT tyst i huset. Med ett x antal katter varav några kattungar så var det på fm totalt kaos och hysteriskt busiga katter... men hundarna var ute med maken och katterna passade på att slappa :-)

Minna - tänk vad mysigt det är med ren tvätt ;-)

Tussan älskar att ligga på fönsterbrädan :-)

Och så Nalle - var inomhus för en gångs skull - intagit favoritplatsen. Mitt skrivbord!! ;-)

Sedan blev jag sittandes framför vårt akvarium en stund. Ett mycket bra sätt att slappna av och gå ner i varv är faktiskt att sätta sig framför akvariet. Helt otroligt rogivande. Om man sedan försöker göra det jag gjorde idag... nämligen att räkna svärdbärarbebisar - ja då har man att göra ett tag ;-). Vi har fått 4 kullar med svärdbärarbebisar och det fullkomligt KRYLLAR av svärdbärarebebisar i olika storlekar. Vi kommer behöva sälja av fiskarna när de växt till sig, för alla kommer inte få plats i vårt akvarium - trots att det är stort!



Innan det blev mörkt för kvällen så har jag gjort ytterligare en insats med pållarna. Jag passade på att träna med Bianca lite inför kommande visning. Vi höll till inne på vår stallplan och det var tillräckligt mycket med otäcka saker för Bianca att spana på. Men det funkade riktigt bra att gå med henne, travandet funkade sådär - men det beror nog mest på min förkylning. Fick lite lätt andnöd ;-). Och att dra in lite fuktig, kylig höstluft - det var INGEN hit för mina luftrör...

Så det blev en kort träningspass om cirka 10 min med Bianca, men med tanke på att hon är åring så var det precis vad hennes lilla hjärna orkade med idag ;-)

Pållarna fick i alla fall stå kvar inne i stallet i väntan på kvällsmaten, som ska serveras lite senare. Snart börjar CSI Maimi - som jag antingen ska kolla på eller banda... tror det var en engelsk deckare eller nåt som går samtidigt. Så vi får se vad jag orkar med. Misstänker att jag kanske inte håller mig vaken så himla länge till när jag väl placerar mig i soffan. Nu känns det att jag hållit igång hela dagen, plus att jag inte är helt frisk från min förkylning *suck*.

Fördelen med att sitta framför datorn en stund är att jag har min "målbild" inom synhåll. Funkar kanonbra med min gamla bild ;-)

Jag - 21 år gammal och 60 kg ... ni som känner mig fattar alltså hur gammal bildern är *fniss*



Ingen risk att jag blir godissugen när jag kolla på den bilden... ;-) Tänk om jag då hade haft vett att uppskatta min kropp - istället för att bara ha en massa komplex... ;-)

Det var allt för idag!

Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0