20/9 Söndag - Utställning m.m.

Jaha - så var det dags för min första utställning med Bianca :-). Kl 05:30 kom maken och väckte mig. Sover fortfarande uppkrupen i hörnsoffan pga hosta :-(. Vaknade bara en gång under natten i värsta hostattacken, Bricanyl hjälpte ganska omgående så jag kunde somna om rätt fort i alla fall. Kan dock inte påstå att jag var pigg som en mört när det var dags att kliva upp, men bara att masa sig upp om vi skulle hinna till utställningen i tid...

Fixade kaffe och mackor som vi tog med. Släppte ut Oktawia och gav henne frukost ute, stängde sedan stalldörren för att se om hon saknade Bianca - men ingen reaktion. Skönt :-). Bianca var inte alls så farligt spånig som jag hade befarat och efter 15 min var hon i representabelt skick för att åka på utställning. In men ponny i trailern, som maken bäddat med ett TJOCKT lager spån - herregud - hon kunde nästan simma fram i spånet ;-). In med vatten, hink, hö, borstar, utställningsgrimma+grimskaft, pass, vägbeskrivning, pengar, fika, mig själv och maken och så for vi iväg.

Vi var ju lite osäkra på hur lång tid det skulle ta att åka till Köpings ridskola, där utställningen var, så vi ville åka iväg i god tid för att slippa komma för sent. Det skulle ju vara lite snopet! Vi kom iväg 06:45 och vi var framme 07:50. Vi var framme i god tid alltså. Första klassen startade kl 09.00 - en ponny, sedan var det var det dags för vår klass. Kunde alltså anmäla i ankomsten i sekretariatet i lugn och ro. Innan vi plockade ut Bianca ur trailern så passade vi på att dricka kaffe och jag fick i mig ett par knäckemackor. Jag hade ju ätit frukost strax innan kl 6 och var hungrig igen ;-).

Sedan fick Bianca komma ut och bekanta sig med omgivningen - och det fanns MÅNGA små söta shettisar att titta på :-)

Bianca blev i ala fall jättefin i pälsen av gårdagens badning och dammet försvann helt och hållet.



Helst ville fröken beta hela tiden, men hon var ju också tvungen att hålla koll på de andra shettisarna.

Utställlningen hölls utomhus och den kyliga morgon utvecklades till en helt fantastisk fm och dag. Träffade flera stycken som var som jag - helt nya på detta med utställning - så jag var inte helt ensam om att vara allmänt förvirrad ;-).

När det var vår tur att gå in i ringen så gick vi in alla 1-åriga ston - totalt 5 st, vi gick först eftersom vi gick i startnummerordning. Sedan så instruerade domarna hur jag skulle gå och springa, det gick rätt bra att ställa upp Bianca så de kunde titta på henne från sidan. De kollade även tänder, manen och hårremmen. Jag kunde också springa utan att få astmaanfall, hade dock fullt sjå med en busig Bianca som hellre villa bocka *fniss*. Upptäckte att hon inte var den enda 1-åring som hade det beteendet - det hade typ allihopa ;-). När vi kom ut ur ringen så blev vi fotograferade av en fotograf. Bilder ska sedan finnas på Shetlandssällskapets hemsida. Återkommer om det. Vi fick vänta en stund innan alla i vår klass blivit bedömda och sedan in igen för rangeringen.

Bianca fick totalt 38 poäng och vi fick placeringen 4:a i vår klass. Vi fick blå rosett, poängen blev ju silver, en hink med priser. Bedömingen blev följande:

Typ: God ras & könstyp, feminin. 8 p
Huvud, hals, bål och kors: Vackert huvud, stark rygg, något kort kors. 8 p
Extremeteter: Korrekt. 8 p
Skritt: Kort, energisk. 7 p
Trav: kort, markbunden. 7 p

Jag är jättenöjd med poängen, det blev 1 poäng mer än vad Bianca fick förra året när hon visades som föl - går åt rätt håll alltså.

Fin liten rosett till Bianca :-)



Jag är också glad över att vi inte gick vidare till något championat, nu kunde vi stoppa in Bianca i trailern för hon var HELT slut. Hämta protokoll och köpa en silverplakett, få passet stämpla och sedan åka hem. Annars hade vi ju fått vara kvar hela dagen.

Maken gnällde inte heller - tror han tycker det är roligare med Bianca än det stora monstret som trampar sönder cyklar *fniss*.

Vi var hemma alltså hemma igen i rätt vettig tid, kl 11.30 så det var lagom till lunch. Bianca fick gå ut i hagen på en gång. Oktawia gick lugnt och betade i hagen, inge stressad över att vara själv, MEN vad glad hon blev när hon fick syn på Bianca! Lilla ponnyn blev ordentligt genomluktad och putsad på ;-).

Rensade bilen från alla prylar innan vi fixade lunch till oss. Kollade igenom lite noggrannare vad det var som låg i prishinken - "bra att ha saker" var det - läderbalsam, lädertvål och en påse morötter :-).




Plaketten ska spikas upp på Biancas boxdörr och rosetten ska också få hänga på nåt bra ställe :-).

Efter lunchen så fick maken och jag ett städryck :-O! Behövdes ju städas iofs så det var ju inte helt fel. Röjde snabbt av golven och fick ordning på röran på mitt skrivbord och röran i köket. Skönt att få rent från hund och katthår när en ny arbetsvecka börjar...

När sedan städningen var klar så upptäckte Nalle att skrivbordet var ledigt och han sovklocka slog till...



Min räknemaskin funkade tydligen alldeles utmärkt som huvudkudde ;-)

När vi var klara med städningen så åkte maken och Lillan till skogs för att kolla efter lite svamp... de var snart hemma igen eftersom svampen hade torkat bort...

Eftersom det var helt underbart väder så grejade han ute istället. Stallet blev också fixat så småningom. Dock var jag rätt trött så Oktawia fick vilodag idag. Efter att ha sprungit med Bianca så protesterade min ömma hälsporre å det kraftigaste, och ville inte alls vara med längre.

Så jag vilade framför datorn ett tag och slösurfade lite. Ringde till min syrra i England och pratade en sväng med henne. Hur som hest gick tiden jättefort och det var dags att laga middag. Inte klokt att man blir hungrig hela tiden ;-).

Efter maten så gjorde vi en sista insats ute i trädgården. Björnbären har börjat mogna nu och vi har rätt mycket av den varan. Maken fick först gå ut och stampa runt i stenmuren som björnbären växer vid. Jag är hysteriskt rädd för ormar och vill inte risker att möte någon... *hua*.

Det blev cirka 1,5 liter björnbär som var mogna idag.



Vi kollade också hur det stod till i växthuset, jag har ju väntat på att tomaterna skulle mogna... förväntade mig att se RÖDA tomater. Döm av min förvåning att det inte fanns några röda tomater på plats, men väl GULA...




Inte riktigt vad jag förväntade mig, men det är tomater i alla fall *fniss*.

Nu ska jag plocka rätt på tvätt som jag tvättade tidigare under dagen. Fixa iordning det som ska med till jobbet i morgon. Snart ska pållarna få komma in också eftersom det börjat regna. Skönt att slippa jaga runt den i hagen i kolmörker tänkte jag.

Har inte kollat in vad som är på TV i kväll, men det blir nog soffan resten av kvällen. Är rätt trött nu efter dagens övningar :-)

Alltså händer det inte så mycket mer idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad roligt att det gick bra på utställningen!!! Så söt hon är!!!!!

2009-09-20 @ 21:53:47
Postat av: Malin

var jag som skrev innan...

2009-09-20 @ 22:06:16
Postat av: Karin

Jag har hållit tummarna hela dan - vad kul att det gick bra - hon är bra söt med rosett på bilden!!!

2009-09-20 @ 22:55:16
Postat av: Lizzie

Malin & Karin: Visst är hon söt som socker, det lilla busfröt :-). Naturligtvis finast i hela världen ;-)

2009-09-21 @ 07:10:48
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Malin

Synd att jag kastrerade Emir ;-)

2009-09-21 @ 09:12:22
Postat av: Lizzie

Malin: Ja, tänk vilken söt fölis det hade blivit annars. Garanterat svart i alla fall ;-)

2009-09-21 @ 10:46:11
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0