21/9 Måndag - Ändrade planer

Idag laddade jag hela dagen för att ta en ridtur ut på pållan. Det var ju vackert väder hela dagen och vi kunde tom sitta ute och käka på lunchen utan att det blev för kallt. Perfekt väder för en uteritt.

På vägen hem blev det dock till att revidera mina ridplaner.... utmed Kilsbergen var det totalt kolsvart och regnet hängde i luften, och hemma så blåste det rejält! Ingen hit för uteritt alltså, att rida ut i full storm är inte det roligaste på pållan. Alltså bestämde jag mig för att det fick bli en tur in till ridhuset med pållan. Maken, som nu vet vad som kan hände med stirrig häst, protesterade inte över att det fick bli en tur till ÖFK. Han har väl ingen lust att få cykeln massakrerad en gång till ;-).

Men innan det blev nåt med pållan så fixade jag först middag. Efter att ha fått mat i magen var jag redo att ta itu med mockning och hästmat. Var klar till 18.30 så då var det bara att ut och jaga pållar i hagen. De hade ingen nämnvärd lust att behöva gå in, men eftersom det precis börjat regna hade de inte så mycket att välja på.

Innan jag gjorde iordning Oktawia så hann jag med att borsta Bianca en snabbis. Ponny fortfarande hyfsat ren ;-), hon tyckte det var skönt att bli borstad i alla fall.

Oktawia var lugn att göra iordning och så in i trailern och iväg till ÖFK. I ridhuset var det en liten ridskolegrupp och inga privatryttare, så jag kunde koncentrera mig på min ridning i lugn och ro. Travjobbet bestod av jobb på olika stora volter, serpentiner, övergångar och avslutningsvis skänkelvikning. Jobbade även damen i skritt och testade att göra framdelsvändning. Funkar bra nu, pållan får inga raseriutbrott längre. Det fick hon tidigare när hon var tvungen att göra mer än 2 st framdelsvändningar på raken ;-).

Ridpasset funkade alldeles utmärkt. Pållan var lite seg, men i alla fall hyfsat samarbetsvillig och det var inge svårt att få henne att gå i form idag, något låg - men bättre än när hon är "stelopererad". Eftersom jag fortfarande inte är bra från min förkylning så tog jag det lite lugnt - totalt blev ridpasset 45 min, men både pållan och jag blev svettiga så helt ojobbigt var det inte.

När vi skulle åka hem så ville pållan verkligen hem för hon typ sprang in i trailern ;-). Var hemma i hyfsad tid och hann göra iordning häst och alla prylar till kl 21. Hann med andra ord precis in för att slänga mig i soffan och titta på CSI NY :-D.

Nu är det dock kväll och dags att krypa upp i hörnet på hörnsoffan... undrar om det blir en hel natts sömn i natt.... natten till idag vaknade jag 2.30 i värsta hostanfallet *suck*. Behövde i alla fall inte upp och vandra, utan det räckte med astmamedicin och så kunde jag somna om...  Men det skulle vara skönt om luftrören kunde läka ut så jag kan ligga i en säng och sova - är ju trots allt liiite mer bekvämt ;-).

Roligare än så här blir inte måndagkvällen...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0