22/9 Tisdag - Höstdagjämning

Väderet idag stämde med namnet på dagen. Riktigt höstruggväder har det varit idag. Oktawai fick ha täcke på sig, lillsnuttan börjar ju mer och mer likna en pälsboll så hon klarar sig utan täcke. Inte nog med att det regnet och varit allmänt ruggigt - det har BLÅST rejält också. Inte kul när man bor på Närkeslätten... hade kunnat varit värre... vi har ju bil och behöver ju inte cyklar ;-)

Efter jobbet blev det ett besök till kamrat K för att lämna av Oriflamevaror, fast det var knappt att vi kom fram... trafikplaneringen vid sjukhuset är ju under all kritik och vi satt fast i trafiken i dryga 10 min. Hade gått fortare för mig om jag klivit ur bilen och gått sista biten till K! Jag brukar inte hetsa upp mig i trafiken, men när bilister ställer sig mitt i vägen i en korsning MED FLIT för komma fram först och därmed hindrar en hel fil med andra bilister... då blir jag lite sur... *morr*. Som tur var så snackade jag en stund med K så trafikproppen hade släppt när vi skulle hemåt.

Väl hemma så blev det full fart som vanligt. Jag fixade smeten till järpar som stod på menyn idag och så lämnade jag över själva matlagningen till maken. Själv gick jag ut i stallet och fixade mockningen. Hann precis klart till dess att maten var klar. Var ju tvungen att skynda mig lite eftersom jag skulle vara inne med Oktawia på ÖFK vid 19.45, och då fick maken fixa middagen även trots att han tycker det är trist att fixa mat som är nåt annat än korv och pommes...

Jag hann i alla fall käka middagen i lugn och ro, för att seda försöka plocka in pållarna... Försöka plocka in var ordet.... Mina hästar var allt annat än samarbetsvilliga på den fronten. Oktawia brukar tycka det är skönt att få komma in när det blåser storm, men ICKE idag! Det verkade lovande när jag var på väg ut i hagen. Oktawia kom mot med mig spetsade öron för att i sista sekunden göra en undanmanöver i form av kast åt sidan och rejäl bakutspark samtidigt för att sedan dra iväg i full galopp med liten ponny efter sig i vild galopp... på 3 röda var de nere i andra änden av hagen. Bara att knata iväg ner - ja ha - samma procedur. Pållarna var fulla i bus, när jag väl knatat tillbaka till övre delen av hagen - vi bor ju på en rejäl kulle som jag nu fick gå upp och ner för - så såg jag 2 st vilt galopperande och bockande pållar som for runt i hagen bakom stallet. Jag ut i hagen för nytt försök att fång in Oktawia - behöver jag säga att historien upprepade sig en gång till.... Nu gick jag in och hämtade maken och han fick gå ner till den nedre delen av hagen - tog inte många sekunder för det dundrade till i marken och pållarna kom galopperande så mycket de bara orkade.  När de väl lugnat sig en smula så fångade jag snabbt in Bianca och Oktawia som genast fattade vad som var på gång, försökte genast galoppera ner till den nedre delen av hagen igen... MEN nu stod maken i vägen med ett typ spö i handen... *he he*. Otkawia förstod vad klockan var slagen och gick moloket efter oss in i stallet.

Man kan väl säga att Oktawia var lite lätt uppvärmd innan vi ens kommit in till ridhuset ;-).

Gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass inne på ÖFK och så lastade vi och for iväg för att möte upp M1 inne vid ridhuset. I ridhuset var det full rulle med en ridskolegrupp och privatryttare, men Oktawia var cool. Efter framskrittning och uppvärmningen i trav så jobbade M1 med galoppfattningar. Oktawai var inte så himla samarbetsvillig idag när det gällde galoppen - såg att hon visade "onda ögat" - var riktigt tjurig - sådär som bara ston kan bli ;-). Skillnaden nu mot för ett år sedan, är att nu kan man rida igenom tjurigheten och gå på damen utan att hon flippar ur. Hon visade lite istadighet genom att sparka bakut, men det var inga stora sparkar och det gav sig till sist. På slutet när M1 ridigt igenom och pållan tyckte att det var OK att galoppera så såg det riktigt, riktigt bra ut. Skulle behöva stoppa i damen något piller som ger mer vilja till att arbeta, men lydnaden blir väl bättre ju mer man rider ;-). Idag visade hon i alla fall att det finns nåt att plocka fram ur kroppen om bara knoppen är med på det hela  ;-).


Inga problem att lasta trots storm och kolmörker, var hemma igen strax efter kl 21. Pållan blev omhändertagen och så fick de sin kvällsmat. Bilen rensad från prylar och maken fixade med trailern. Så nu är det bara att parkera sig i soffan och se om jag lyckas sova hela natten eller inte... antagligen vaknar jag vid 3-snåret med hostattack som jag gjort varje natt sedan förra fredagen... undrar när jag ska bli bra från hostan egentligen *suck*. Börjar bli lite trist att sova uppkrupen i ett soffhörn... men ligga ner och sova - det finns inte med på kartan! Bara att gilla läget - jag sover ju i alla fall nästan hela natten utan problem :-).

Det var allt för idag!


/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0