24/9 Torsdag - Ridhuset

I natt kunde jag sova liggandes, vaknade ett par gånger av hostan, men inte alls någon hysterisk hosta så äntligen verkar det som om förkylningen är på väg åt rätt håll.

Hade en lite lätt stressig dag på kontoret, ett möte på em blev inställt och det var rätt bra. Hann rensa skrivbordet lite och andas ;-). Helt otroligt att alla möten ska komma samma vecka...

Eftersom jag varit iväg på möten på fm så hade jag bilen idag. Alltså fick maken vackert vänta tills jag kom och hämtade honom. Han gjorde lite nytta under tiden, lite shopping i mataffären så var det bara för mig att plocka upp honom på parkeringen utanför affären och full fart hemåt.

Efter mat och plock i köket så fixade jag stallet. Nu på kvällen sken solen, räckte med att jag blev blöt på fm ;-). Oktawia fick ha regntäcke på sig så hon var inte ens lerig ;-).

Planen idag var att åka till ÖFK och rida ett pass i ridhuset, och så blev det. Vi kom iväg 19.30, inte allt för sent mao. Ridhuset var helt tomt och öde - torsdagskvällar är tydligen en bra tid om man vill ha lugn och ro i ridhuset. I alla fall den tiden som vi kom. Kl 19.45 satt jag på hästryggen och passet började med framskrittning.

Oktawia var lite seg så när det var dags att börja jobba med övergångar skritt-trav-skritt efter uppvärmningen så fick jag ta hjälp av ett lite kort spö. Räckte med att ha det i handen och slå till mig själv på benet en gång - då minsann vaknde damen till liv. Jobbade på volt och serpentinbågar och då med övergångarna. Damen var hyfsat samarbetsvillig och jag testade att fatta galopp....

Hade hästkräket kunnat slå i backen och sprungit baklänges - ja då hada hon gjort det. Så fort hon fattade att det var dags för galopp så la hon öronen bakåt och spjärnade emot i hela kroppen. Ville INTE!!!!

Men skam den som ger sig... matte är ju envisare än en röd gris till jul.... så det var bara att ta nya tag och damen fick allt fatta galopp och så fick hon galoppera på fyrkantspåret i hela stora ridhuset. Det blev galopp av modellen full fart utmed långsidorna bara för att få damen att rulla på i galopp. Samma procedur i andra varvet.

Efter detta så var jag helt slut... klarade mig dock utan astmaanfall, men fullt frisk är jag inte... flåsade värre än den värsta flåsbälg... Avslutade med lite travjobb sedan fick det räcka för idag. Både jag och häst var svettiga i alla fall ;-). Så efter avskrittning var det bara att lasta och åka hem - lastningen gick lätt som en plätt :-)

Hann hem och göra iordning pållan och natta de små liven precis till klockan 21 - så jag hann in för att se på Criminal minds utan att missa 10 min i början som jag brukar göra ;-).

Men nu ska jag kvällsrasta vovvarna en sista vända, tvättar bort sminket och sedan nanna mig själv :-)

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0