29/9 Tisdag - Hästbus och ridning

Efter jobb på fm och föreläsning på Universitetet under em så var jag lagom trött när jag kom hem. Efter mat så återfick jag krafterna och det var full fart ut i stallet. Planen var att vi skulle in till ridhuset på ÖFK för att rida en sväng....

Om man fick in hästen i stallet.....

Man kan säga så här... Hästkräken hade då inte den minsta lilla lust att behaga sig ens närma sig stalldörren, än mindre bli infångad av matte - inte i första taget i alla fall.... Idag var jag utrustad med videokameran när jag skulle plocka in damerna ;-). Bara att vänta i drygt 10 min som höll på i samma stil - till sist så var ju shettisen så trött att det gick att fånga in henne. Oktawia har ju bättre kondis så det tog lite längre tid, dock inte så kul att löpa runt själv i hagen så det gick rätt bra att fånga in henne när väl shettisen stod i stallet ;-).

Bus i hagen - ingen idé att försöka springa ikapp kusarna

Mer bus i hagen, men nu har pållarna sprungit en stund och blev törstiga

Alltså - efter mycket om och men var då pållarna inne i stallet. Oktawia lite lätt uppvärmd inför stundande ridövningar ;-). Vi kom iväg vid 19.30 tiden och då var det verkligen mörkt ute - tur att det finns ridhus. Inne på ÖFK så var det full fart som det brukar vara. En ridskolegrupp var på sin halva av ridhuset och på privatdelen var det en privatlektion och så ytterligare ett ekipage. Maken hade fundering på hur vi skulle få plats, men det funkade alldeles utmärkt :-). Oktawia hetsar ju inte alls upp sig över att det är fullt med andra hästar i ridhuset numera. Så kl 19.45 satt jag i sadeln och började skritta fram. Efter en ordntlig framskrittning så tänkte jag testa ett av söndagens tips från Kyra, nämligen en läderrem fastsatt i sadeln som stöd för handen så hästen inte kan dra tygeln ur handen på en.

Oktawia har en förmåga att sno åt sig mer och mer tygel, och jag har svårt att hålla händerna stilla och i rätt position. Läderremmen var ett bra hjälpmedel för mig, men Otkawia blev SKITSUR.... Hon stretade emot så mycket hon bara orkade. Fattade inte alls varför det inte gick att rubba min hand ;-). När jag började med uppvärmningen i trav så blev det dock för mycket att hålla reda på så då släppte jag läderremmen. I början av arbetspasset så var Oktawia lite lätt stelopererad ;-). Gjorde ett par galoppfattningar, även om damen sparkade bakut i fattningarna så slappnade hon av efter galoppen och det gick lättare att jobba henne i trav. När ridskolegruppen var klar så kunde jag förflytta mig över på den andra halvan av ridhuset och där var vi helt själva. Efter uppvärmning i trav och lite galopp så var damen bra mycket mera samarbetsvillig, gjorde övergångar trav-skritt-trav, 8-volter, serpentiner och skänkelvikning med lättare tvärning. Kunde även sitta ner i traven och jobba henne utan att hon blev spänd - kändes jättekul - det är ju typ första gången sedan jag köpte henne....  har bara tagit mig 3 år att få lite ordning på kroppen *fniss*.

Lite travjobb på volt och skänkelvikning med lättare tvärning

Det gick så himla bra att jobba damen i trav under nedsittning att jag totalt glömde bort tiden :-D - kommer dock ha ont i mina ljumskar i morgon... ;-) Blev en timmes ridning idag och Oktawia var i alla fall inte dygnsvettig... jag var mer svettig än vad hon var ;-).

Lastningen gick bra och så full fart hemåt där pållan blev väl omhändertagen och så fick pållarna sin kvällsmat. Jag var mycket nöjd med dagens insats. Framför allt så känns det att jag börjar bli bra från min förkylning och att jag börjar få liiiite bättre ridkondis ;-). Bara att rida på och se glad ut, men det finns hopp om att ridkondisen ska bli ännu bättre i alla fall ;-).

Nu blir det duschen nästa och är det nog dags att hoppa i säng. Allt för idag mao :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0