30/9 Onsdag - Kyligt...

När vi åkte till jobbet så hade vi 2 plusgrader hemma, ute alltså, totalt svinkallt kändes som *burr*. När jag kom till jobbet så hade jag 19 grader på mitt kontor... undrar hur länge "nattsänkningen" av värmen pågår egentligen. Det var bara att hämta en stor mugg kaffe och på med en tjock fleecetröja - hjälpte lite i alla fall. Sedan under dagen så har jag inte varit så mycket på mitt kontor, utan fungerat som datasupport till personalen och då befunnit mig i andra änden av huset - där är det MYCKET varmare ;-). Alltså slapp jag frysa då i alla fall.

Jag har också kommit ihåg att träna på lunchen idag! Det gick jättebra - hade inte tappat nåt nämnvärt under min förkylningsperiod - och det kändes skönt att komma igång igen. Blev i alla fall rejält varm under träningen och det höll mig igång hela em :-).

Maken kom och hämtade mig kl 16 som vanligt, men innan vi åkte hem idag så åkte vi till systembolaget. I morgon är det 1/10 och då blir det tydligen en höjning av vinpriset... alltså bunkrade jag upp på lite olika viner så jag har ett lager så jag klarar mig typ ett år *fniss*. Olika varianter på shiraz-viner blev det i alla fall *mums*.



Efter lite mat och kaffe så fixade jag stall och hästmat. Oktawia har vila inplanerat för dagen så pållarna fick vara kvar i hagen, och det verkade inte gå någon nöd på dem när jag gick ut för att hälsa på dem. Märkligt va, att när jag kliver ut i hagen bara för att kolla till dem, då minsann kommer de och vill bli gosade med. Men vid minsta lilla misstanke om att det är jobb på gång.... då är det minsann full ös - medvetslös.... nåja ridning för pållan blir det i morgon istället.

Eftersom jag då hade ledig kväll så passade jag på att vara lite social och åkte iväg till kamrat C's stall och hälsade på henne och pålle. Hon var i ridhuset och skrittade runt så där blev jag ett tag.

Väl hemma igen så tog jag itu med att sortera papper på mitt skrivbord, blir rörigt ändå med kissar som använder mitt skrivbord som sin privata säng... och att riva ner papper är väldigt kuligt att pyssla med om man är en kisse. Alltså blev det sortering och papprena hamnade på rätt ställ - i en pärm ;-).

Unde kvällen så blev jag i alla fall VÄLDIGT lycklig... :-).  Min gamla katt MÅNS - som av någon anledning flyttar hemifrån under sommarhalvåret - tyckte nog att måndagnattens storm var otäck. För idag satt han på trappan och ville in. Mager var han och jättehungrig, men för övrigt fräsch och fin i pälsen. Dock väldigt, väldigt, väldigt kelsjuk. Matte är ikväll bästa personen i hela världen :-)

Måns fyllde den 2/8 15 bast, när man är en så gammal kisse så tycker jag man ska hålla sig  hemma ;-)

Gissa, vart Måns kommer tillbringa natten.... på sin favoritplats antagligen... på mattes bröstkorg och då också spinna som en galning ;-)

 

Nalle, som nu blivit stor katt och bestämmer i huset, tog hemvändaren med ro ;-). Tror att han fattar att Måns inte utgör något hot när det gäller tjejerna ;-)

 

Nalle hälsar sin fanclub i alla fall!

 

 

Pållarna fick vara kvar ute tills det var dags för kvällsmaten. Oktawia har numera reflexgrimma på sig, så jag såg vart hon var i hagen i alla fall. Men när jag hällde upp maten i krubborna och la in höt i boxarna, så kom pållarna knatandes - då var det minsann helt OK att komma in ;-). Mat funkar alltid.... ;-) Snabb kolla av pållar, sedan blev det släckt för natten.


Nu på kvällen så var det svinkallt igen, men pållarna verkade inte frysa - det är bara jag som gör det. Har fått plocka fram en tjockare stalljacka, men det är nog dags för långfillingarna också. Ridbyxor är INGET varmt klädesplagg... Som tur är så har vi kaminen igång här inne på mitt kontor, mysiga 25 grader varmt så sakta men säkert har jag fått igång blodcirkulationen igen ;-)


Nu ska jag placera mig framför TV:en och kolla på lite nyheter - sedan händer det inget mer idag!


På återhörande!


/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0