4/9 Fredag - Veckan slut

Den här veckan försvann i ett rasande tempo... tycker ju nyss att det var fredag :-O.

Jag har i alla fall haft rätt bra minne idag... Kom nämligen ihåg att träna på lunchen :-). Orkade med lite mer än i onsdags och det kändes jättebra! Hade lite träningsvärk sedan i onsdags, men inte alls mycket. Kände av mera från ridning igår... Kunde käka min medhavda grekiska tonfisksallad med gott samvete efter träningspasset ;-).

Himla smidigt att kunna träna på lunchen - behöver ju inte ens lämna huset - kan inte bli bättre. Ska bara komma ihåg att fortsätta också. Det tar ju ett tag innan man etablerat en ny vana, men kul är det!

Efter jobbet var det full fart hemåt. Lite snabbstädning direkt eftersom vi väntade en kattköpare kl 17. Så jag for runt som ett yrväder och röjde upp undervåningen under tiden som maken fixade middag. Så det blev lagom att käka mat när kissen var på väg hem med sin nya matte. Hann till och med läsa Tidningen Ridsport en vända innan det var dags att gå ut och mocka!

Jag hann i alla fall klart med allt i stallet och plocka in pållarna innan M2 kom kl 19. Idag var det dags för lite hoppträning för pållan. När vi kom in till ÖFK så skrittade M2 fram pållan inne i ridhuset. Var lite grisigt väder ute så rida runt SM-banan var inte så lockande. M1 och P mötte upp vid ÖFK och vi hjälptes åt att bygga upp 2 små hinder. Alltså blev det styrketräningspass nr 2 för mig idag ;-) Hålla på och släpa bommar och bomstöd är ingen lek. Snacka om att man är lite knäpp.... kl 20 en fredagkväll så befinner man sig inne i ett ridhus och bygger upp hinder *fniss*. Tur att man inte är ensam om att tycka det är trevlig "underhållning".

Oktawia skötte sig jättebra och M2 var nöjd med passet. Galoppjobbet under framridningen funkade också bra och det såg ut som om Oktawia tyckte hoppningen var lite lattjolajbans ;-). Bara bra om hon uppskattar jobben vi hittar på i ridhuset ;-).

Damen var också hur snäll som helst att lasta, ingen tvekan alls utan klev bara rakt in. Knappt att man tror att det är sant... ;-).

Väl hemma så fick maken minsann slita sig från en film för att hjälpa mig att lasta av. Det ultimata skulle ju vara om det funkar att både lasta och lasta av helt själv, men det känns ju lite avlägset än så länge. Är ju lite svårt att stå fram och hålla i hästen, samtidigt som man ska vara bak och öppna luckan.... Damen har ju fortfarande liiite för bråttom ut för att jag ska våga låta henne backa ut själv... men det kanske funkar så småningom...

Här är i alla fall ett par videosnuttar från kvällens övningar ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=70jqGUh1CcM


http://www.youtube.com/watch?v=SmQgn3LE0_U

Nu är i alla fall pållarna matade och nattade. Vovvarna är kvällsrastade och jag själv ska gå och parkera mig i soffan för att kolla på Tyst vittne.

Alltså händer det inget mer spännande idag ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0