6/7 Söndag - Programridning

Idag var det dags för programridning för M1 och Oktawia, men den var på em så jag hann göra lite annat på fm. Igår så gjorde jag en röjning i min klädkammare... idag blev det skogarderobens tur. Dags att plocka undan sommarsandalerna och fram med lite mer höstlika fotdon.

Fick också fram min låda med skoputs och skokräm, för skor och kängor av i stort behov av att bli avdammade ;-). Men först... den stora rensningen....

Utav någon anledning så har jag bara fyllt på med skor, inte sorterat ut gamla och trasiga skor och kängor. Nu blev det dock ordentlig rensning. Det som är trasig eller inte använts de senaste 10-15 åren skulle väck...

Maken blev helt chockad över mitt tilltag - herregud - att slänga nåt är ju en dödssynd... Men jag fick ihop en redig hög :-D



Tyvärr, tyvärr så hamnade även mina allra mest älskade boots i skräphögen. Det är verkligen med sorg i hjärtat som de får vandra till skohimlen, men det finns en gräns för hur länge ett par läderboots håller. Har aldrig ägt ett par skönar skodon....

Men sulorna är totalt slut (omsulade ett antal gånger), fodret är trasigt, klackarna slut, kort och gott - de håller på och faller i bitar!!! Men så har jag också haft dem i dryga 15 år....

Farväl älskade pjuck *snyft*

Det var i alla fall bra att gå igenom arsenalen med skor och kängor. Fick en bra koll över vad som finns och i vilket skick de befanns sig i. Mina vinterkängor håller på och ger sig, men jag hoppas att de hänger ihop till vinterrean. Ett par nya höstpumps behöver inhandlas, annars så har jag nog dojjor så jag klarar mig ett tag ;-)

 



De svarta lackpumpsen ska med till Åland - då ska det dansas ;-).

Obs! Ovanstående skodon är ICKE hästrelaterade skor/kängor.... har ett gäng till som jag bara har i stallet ;-) Dock ej något av pumpsmodell *fniss*.

Skoröjningen och städning av garderoben tog hela fm och efter lunchen så var det inte långt kvar tills det att M1 kom. Det kom en ordentlig skur med värsta regnet precis innan det var dags att plocka in pållarna, men som tur var så hade pållan regntäcke på sig - alltså bara blöt på halsen och det kan man stå ut med.

Eftersom det "bara" var programridning idag så skippade vi att knoppa manen, alltså blev det en vanlig omgång med borstning och sedan full fart in till ÖFK. Nu var det strålande solsken så M1 kunde rida fram runt SM-banan i alla gångarter. Hann sedan trimma lite i ridhuset innan det var dags för programridningen.

Idag skötte sig Oktawia bättre än förra gången. Kom en spark mot skänkeln under galoppen, men hon fattade galopp som hon skulle. Damen var på mycket bättre humör ;-). Efter första omgången av programmet så fick M1 lite tips, bla när det gäller längning i traven, och så fick de rida igenom programmet en gång till och domaren gav kommentarerna högt hela tiden.

Programridning ÖFK omgång nr 2

M1 var nöjd och framåt har det gått sedan förra gången :-).

Inga problem att lasta när vi skulle hemåt. Oktawia tar numera initiativet själv till att kliva in i trailern, hur skönt som helst. Väl hemma så blev det ut i hagen igen efter att blivit borstad.

Själv var det dags för lite middag - och efter maten så tog jag en promenad på en timme med Lexi - det behövde både hon och jag. Eftersom jag ska ställa ut Bianca den 20/9 och springa runt med henne i ett ridhus så behöver jag få igång lite kondis ;-).

Kvällen har för övrigt tillbringats framför TV och vi har kollat på filmen "Män som hatar kvinnor" - den var bra. Lite lång bara, men det kunde jag stå ut med när Michael Nyqvist är med i en film.... *dreggelvarning*. 

Nu är det i alla fall sängen som väntar så man orkar med morgondagens arbete :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0