9/9 Onsdag - Trött

Har varit rejält trött idag... vid halvtvå i natt så gav jag upp med försöken att sova i sovrummet. En snarkade make är en make för mycket!!!! Det fick bli soffan i vardagsrummet och då slocknade jag direkt för äntligen blev det tyst. Klarar bara inte av att sova när någon snarkar som en vettvilling, karl eller hundar - spelar ingen roll! Jag vill ha TYST när jag ska sova.

Så jag var inte så där himla pigg 5:40 när uret ringde... Maken undrade naturligtvis vad jag gjorde på soffan.... inte rätt läge att fråga, om man säger så... Han fick i alla fall reda på alternativet! Eftersom han har stoppat in en massa "skräp" i gästrummet så fick det bli hans sak att städa ur det. Vem som sedan sover i gästrummet är av underordnad betydelse - bara vi sover på varsitt ställe så jag får sova. Dessutom vore det ju bra ifall han kunde kolla upp varför han i hela världen börjat snarka som en galning för - han har ju inte gjort det tidigare. Men, men - det där med att söka hjälp.... det är ju inte makens grej liksom....

Hade rätt mycket på jobbet idag, så jag hann inte slöa till i alla fall. Det är bra när man är trött. Däremot så blev det ingen träning idag eftersom en förkylningsbakterie flugit på mig sedan igår. Och som vanligt sätter sig skiten i mina luftrör så jag börjar få sån där trevlig hosta som jag brukar ha. Låter som om jag hostat sönder lungorna totalt. Preppade i mig Pulmicort i alla fall och hoppas det hjälper så inte luftrören blir så inflammerade.

Efter jobbet så blev det till att laga mat i raketfart, sedan så mockade jag i raketfart och sedan så plockade jag in Bianca i stallet. Kollade lite vad Oktawia gjorde när hon blev själv i hagen, men hon reagerade inte alls på att jag tog in Bianca. Alltså fick Otkawia vara kvar i hagen själv.

Lilla Bianca blev borstad och sedan in i trailern. Kl 18:15 åkte vi sedan mot ÖFK och där mötte M&M upp. Fick hjälp av M2  hur jag ska gå med Bianca och lite tips och trix för att ställa upp. Dessutom tränade vi på att springa, ett varv och jag lät som ett ånglok ungefär. Kanske inte helt optimalt för min del att ge mig ut att träna på att visa Bianca när jag uppenbarligen har en förkylning på gång och luftrören är allt annat än fräscha. M&M tog över springandes och vi avslutade det hela med att släppa lös Bianca i ridhuset eftersom vi var själva där. Bianca tyckte det var jättekul att få rusa runt i ridhuset och passade på att hoppa över bommar som låg utlagda.

Som tur är så är den lilla fröken lätta att fånga in - hade varit en snygg syn annars... försöka fånga en liten shettis, som inte vill bli infångad, i ett 80 m långt ridhus... DET skulle vara en utmaning *fniss*. Nu var det bara att gå fram och ta henne i grimman så följde hon snällt med.

Bianca i ridhuset för fösta gången

Den 20/9 ska vi till Köping och vi har lite att träna på tills dess ;-). Inte alls självklart att gå snällt brevid matte...

Var hemma en timma efter det att vi åkt. När jag klev ur bilen så kollade jag vad Oktawia sysslade med. Om hon hade upptäckt att jag snott hennes kompis och åkt iväg. Till min stora lättnad var Oktawia totalt kolugn i hagen. Stod lugnt och betade i hagen och reagerade inte ens på att vi lastade ur Bianca.

Det är verkligen helt underbart att Oktawai har blivit så lugn :-D. Hon mår ju mycket bättre av att gå ute själv än att stå inne själv i boxen när jag är iväg med Bianca. Framför allt den 20:e - det kan ju ta hela dagen liksom och då vill jag inte ha Oktawia stå i sin box. Alla tiders att hon klarar av att vara ute i hagen :-).

När Bianca var åter i sin box så blev i alla fall Oktawia inplockad. Hon noterade dock att Bianca var i stallet, sedan var det inget mer med det. Borstade igenom Oktawia så hon också fick lite pyssel. Fick stå kvar i stallet sedan i väntan på kvällsmaten.

Maken satt och glodde på film (som vanligt) när jag kom in. Jag hann faktiskt med att ta rätt på lite stryktvätt och köra en snabbröjning av undervåningen. Maken hade faktiskt röj gästrummet under tiden som jag var iväg med Bianca - skönt, äntligen sömn en hel natt ;-).

Nu ska jag gå ut och kvällsnatta pållarna, rasta vovvar och sedan blir det nog TV en stund innan kvällen är helt slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0