8/8 Söndag - Golvfix...

Idag klev jag upp lite tidigare än vad jag gjort tidigare under semestern. Behöver ju vänja mig för i morgon blir det tidigt ;-).

Efter fått i mig frukost och kommit iordning så satte vi igång med dagens stora jobb. Att lägga på en vinylmatta på golvet i hallen, övervåningen. T lekte med sin multimaskin och använde ett verktyg som effektivt tog bort limrester efter gamla mattan. Jag städade sedan golvet och vi kunde börja med att lägga ut mattan.

Hallen på övervåningen är 1,9 bred borta vid toaletten, total längd är 7 meter och vid trappuppgången är hallen 2,30 brev. Jag har alltså köpt en 7,5 meter lång och 2 meter bred vinylmatta - förpackad i en käck liten rulle....

Mitt i hallen befinner sig skorstenen och trappan... alltså behövde det skäras ut en hel del mitt i det hela. Vi var ju lite fundersamma på hur vi skulle klara av detta jobb, men det visade sig inte vara så himla svårt ;-). T stod mest och såg förvånad ut över att jag kunde hantera mattkniven och få till det runt alla hörnen och det tog inte lång tid förräns mattan var tillskuren.



När vi kommit så här långt så var det dags för lite mat. Fixade till pasta och till det kotlettbacon och champinjoner med creme fraiche. Smakade bra :-).

Efter mat och kaffe så fortsatte vi med mattläggningsjobbet, satte fast vinylen och fixade till den sista biten.

T satte sedan igång med att såga till golvsocklarna och spikade fast dem. Under tiden så putsade jag fönstret i hallen och fixade dit en  gardin och hängde upp fönsterlampan. När T var klar så ställde jag ut lite möbler i hallen.

Äntligen börjar hallen bli klar :-D. Har kvartlister kvar att sätta dit under dörrarna och så ska muren målas med vit äggoljetempera.

Vi tog en fika - nöjda med dagens arbete. Jag delade sedan på den gamla svärmorstungan som jag fått av mamma för 15 år sedan. T ville ha skott av den och den behövde i alla fall delas och få nu kruka och jord. Nya krukan placerades i hallen.

Blev väl bra - eller hur!



I andra änden av hallen, under snedtaket, där ska jag ha gammelmorfars amerika koffert. Ska bara gräva fram den från platsen under trappen och tömma den så den går att bära upp.

Så platsen får vara tom så länge...




Vi var klara med hallen kl 17.30 och T for iväg till lägenheten. Jag satte mig inte och slappade, utan det var full fart ett tag till. Jag tog itu med målning av min byrå och en timme senare var den byrå och alla lådor färdigmålade och står nu på torkning.

Jag pausade en stund och drog på mig stallkläderna. Sedan blev det dags att ta itu med dagens motion av Oktawia.

När jag kom ut till stallet och öppnade stalldörren  till hagen så kom pållarna på en gång. Oktawia fick sitt kraftfoder och under tiden hon käkade upp sin mat så gjorde jag rent lite läder och så gullade jag lite med Tussans kattungar. Gjorde sedan iordning Oktawia för ett pass longering och longerade henne lite lätt i 20 min exkl fram- och avskrittning. Pållan skötte sig bra och i passet fick hon trava över lite cavalettibommar. Hade tur med vädret och det var faktiskt uppehåll när vi var ute.

Efter lite pyssel med pållarna så blev det hagen igen och för min del så gick jag in och fixade iordning min jobbväska och kläder som jag ska ha på mig i morgon.

Nu är det bara att se till att jag blir trött och kommer isäng hyfsat tidigt. Får väl kolla på TV en stund och hoppas på det bästa ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0