13/12 Måndag - Fullt ös

Denna dag har varit späckad... Började med möte direkt på morgonen, jag var ansvarig för att sköta anteckningarna. Avbrott i mötet kl 9 för att lyssna på Luciasång och lussefika. Därefter fortsatte mötet till kl 12.15. Lunch och em försvann i ett töcken av att jaga folk i telefon, fixa ytterligare mötestider och svara på en massa mail...

Hem med bussen och sedan var det bara att lägga i överväxeln och sätta fart. I med lite mat, på med 3 lager stallkläder för att inte frysa och så ut mocka, ställa iordning kraftfoder, fixa höpåsar och så göra rent vattenhinkarna. När jag var klar med stallsysslorna så var det till att hoppa in i bilen och fräsa iväg till Ica i vintrosa. Förra veckan fick jag en lapp om att jag hade en stort brev att hämta, alltså ett brev som inte gick ner i min brevlåda. Kom på idag att jag var tvungen att hämta ut det innan det skulle blir försent. Det visade sig vara en julklapp från redaktören för Gränsbrytning - en J-P Lahall årsalmanacka :-). Jag blev jätteglad - nu behöver jag inte köpa en själv ;-).

Full fart hemåt. Hakade på trailern på bilen. Och så var det dags att fixa iordning Oktawia för en tur till ridhuset. Borstning, på med all utrustning och så in med pållan i trailern. Hon klev snällt in i den även idag.

Gick bra att köra in till ÖFK och väl framme så visade sig att ridhuset var helt tomt. Ponnygruppen hade teori. 19:40 satt jag i sadeln i alla fall och pållan var pigg. Efter en stund kom det in ett ekipage till, inte direkt trångt med 2 hästar i ett 80 meters ridhus direkt ;-).

Ridpasset gick hyfsat bra, även om Oktawia var mer än lovligt fixerad vid den andra kusen. Tränade på övergångar trav-skritt och så galoppfattningar. Damen tjurade ihop mellan varven och tänkte minsann inte alls galoppera eller trava - STON! Gör livet lite intressant och är en utmaning att komma underfund med ;-). När damen väl fattade att hon faktiskt var tvungen att röra sig framåt så skötte hon sig riktigt bra.

Efter ridpasset så var det bara att sätta fart hemåt och in med pållan i stallet, av med all utrustning. Kolla av hästen och skifta täcken. Och så kunde kvällsmaten serveras pållarna - den efterlängtade ;-)

Jag hade satt som mål för kvällen att jag skulle hinna hem så jag skulle vara inne till kl 21 för att kolla på CSI. Det gick NÄSTAN ;-). Kl 21:15 var jag inne, missade första kvarten, som vanligt alltså...

Nu ska jag kolla på nyheter sedan ska jag försöka komma till ro och somna. Blir ju lite speedad av att ha fullt ös en hel dag ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0