16/12 Torsdag - Speedad...

Nu börjas det... godisfrosserierna.... Har ju lyckats vara helt godisfri i en månad. Det var lite jobbigt till att börja med, men sedan så släppte godissuget.

Idag stod det chockladaskar i vårt fikarum och jag kunde inte motstå. Under fm slank det ner 3 stycken små chockladbitar - resultatet - en sockerspeedad Lizzie innan lunch!!!

Inte blev det bättre av att vi åkte hem til min chef för att ha Arbetsplatsträff och då med julgodistema. 10 personser som alla hade med sig  någon form av julgodis! Så efter mötet blev det fika och jag var ju tvungen att smaka på allt - förutom skumtomtar då *urk*. Men det fanns väldigt gott godis så det räckte och blev över ;-).

Vi hade sedan ett väldigt roligt julklappsbyte i form av en typ av stafettävling som inte alls slutade så som man kunnat tro ;-). En väldigt trevlig em med lite lätt hysteriska skratt, men även det som är roligt tar slut och arbetsdagen led mot sitt slut och det var dags att åka hemåt.

Jag åkte bil idag för att kunna shoppa lite mat - och naturligtvis var det snöoväder... sladdade i alla fall först iväg till willys och avslutade sedan med att sladda vidare till Renomee där jag la på julkorten och köpte ett Sverigepaket.

När jag sedan sladdade hemåt och väldigt glad kunde ta mig hem och pusta ut utan att ha tagit någon närmare titt på nåt dike eller stenröse. Så gav jag mig inte ut med bil och trailer. Pållan fick helt enkelt ha hagvila idag.

Så vad göra i stället... Man kan ju lugnt säga att jag var nu TOTALT sockerspeedad efter dagens frosserier. Att sitta stilla fanns inte. Tittade mig omkring i huset och tog ett snabbt beslut. Det fick blir STÄDNING i stälet!

Kvällen genomsyrades av fullt ös - medvetslös! Först började jag med övervåningen. Dammning, plock av kläder, dammsugning, städning av toan, ur med sängkläderna ur sängen och så moppade jag golvet.

När jag städade toan på övervåningen så var varken mamma katt eller kattbebisarna speciellt pigga på att klättra ur lådan... dammsugaren är påslagen ;-)



När jag var klar med övervåningen behövdes ingen paus ;-). Fortsatte med att damma undervåningen. Lite mera att plocka med här. Framför allt när det gällde att röja undan i köket *harkel*. Kom sedan så långt att jag hade dammsugit undervåningen när jag insåg att jag var tvungen att ge mig ut i stallet. Var tvungen att "ställa" betfor och lucernpellets så det skulle hinna svälla tills det var dags att kvällsmata pållarna. Alltså på med stallkläder och full fart.

Lite problem var det när jag skulle på vattendunkarna som skulle med ut i stallet. Jag fyller ju på dem tvätthon i badrummet... dock var platsen upptagen när jag kom med dunkarna ;-)



Kan avslöja att Nalle inte blev speciellt nöjd med att bli förpassad till golvet..

Hur som - här vilar inga lagrar ;-). När vattendunkarna var fyllda med vatten så var det ut i stallet. Mockade två boxar i raskt tempo, fixade kraftfodret, upp på höskullen och slängde ner hö, fixade höpåsar, in med en spånbal och nytt spån i boxarna, sopning av stallgång och till sist matning av stallkatt. Var klar på en timme ;-).

In i huset igen och fortsatte i samma temo. Städning av toa och badrum, moppning av golv. Nu började klockan närma sig 21 och det var dags för Criminal minds... det var fortfarande lite småplock kvar, som att lägga på lite juldukar och bädda sängen med rena sängkläder. Men det hann jag med i reklampauserna på Criminal minds.

Vid 22 var det sista vändan ut. Lillan fick rasta sig själv under tiden som jag tog pållarna och serverade dem kvällsmaten.

Så kan en kväll bli när man är hög på socker *fniss*. Hann kolla lite på nyhetern och väder i alla fall för att kunna gå ner lite i varv, ska ju kunna sova ockås...

Det var allt för idag

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0