18/12 Lördag - En rolig dag...

Dagen började med lite arbete. Höloftet hade bara en höbal kvar så det var dags att åka iväg till höbonden och hämta ett lass. Min hölasshjälpare bestod av T och han kom vid 9-snåret. Eftersom det hade snöat under natten och blåste rejält så hakade T på trailern på sin bil som är 4-hjulsdriven. Jag hann käka lite frukost och dricka kaffe innan vi åkte iväg till Fjugesta.

Vid 10-snåret var vi på plats och det var ett bra val att köra med 4-hjulsdriven bil... 500 kg hö var snabbt inpackat i trailern. Betalade och så hem igen. Jag klättrade upp på höloftet för att ta emot och packa iordning höbalarna som T skickade upp. Det tog cirka 30 min att få upp höt på höloftet - alltså var höhämtningen snabbt fixat och pållarn har mat hemma för nästkommande 5 veckorna :-).

Det blev en kopp kaffe och jag gjorde mig iordning för en tur in till stan. T hade med sig Lexi och hon fick passa på att vara ute och leka under tiden.

T for sedan hem till lägenheten och jag halkade in till stan för att träffa mina kamrater KN, SJ-L och IC-E på Clarion Hotell för att käka julbord där. Kl 13.30 hade vi bokat bord och vi hade en jättetrevlig em.



Jättegod mat och jättetrevligt sällskap med mycket prat och skratt. Min mage fixade maten och jag klarade till och med av att käka lite efterrätt :-)



Ris a la maltan var jättegod *mums*.

Vi bytte julklappar och sedan så var det dags för oss att röra på oss. Som vanlgit så när vi är i farten så blev vi i princip utslängda för det var dags för personalen att städa inför middagsgästerna *fniss*

Vi rörde oss sakta mot Stortorgen och SJ-L började då prata om Outlet på Sisters. Outlet sa vi andra i kör... det var det magiska ordet och snart var vi inne på Sisters hela gänget och tänk vi hittade fina fynd allihopa :-). Jag fyndade en ursnygg orange schal i siden, 99 kr istället för 399 - och så vacker färg. Sån't fynd kan man ju bara inte hoppa över...

Jag hade parkerat min bil nästan hemma hos KN så hon fick sällskap nästan hela vägen. IC-E fick skjuts av mig hem och jag var hemma igen framåt 17.30-snåret. Fortfarande mätt så någon mer mat behöver inte jag idag.

Julklappar och schal



Av IC-E så fick jag en liten julklapp till mina kissar. Julklappen hade ljud för sig :-) ett ljud som intresserade katterna i alla fall...



Efter den trevliga em i stan så var det dags att fixa lite hemma. Jag hade inte hunnit fixa stallet innan jag åkte till stan. Så det fick jag ta itu med nu. Alltså på med stallkläderna och ut till stallet. Mockade och fixade hästmaten. Pållarna själva fick vara kvar ute ett tag.

När jag var klar med stallet så blev det pyssel inne. Fick igång kaminen. Packade upp mammas lilla minigran och så klädde jag den. Slog in julklapparna till min brevkompis Gunn. Dessa ska skickas på måndag... Spelade julmusik och drack lite glögg. Hade mysig och det var riktig julstämning i stugan.

Fick dock rädda granen och dess pynt ett par gånger... Tussan vaknade till liv och trodde att det nya "inneträdet" var till för henne att massakrera...

Tussan vaktar sitt träd...



Det visade sig också att det lilla paketet till kissarna... det fick jag lyfta upp från golvet och gömma. Kissarna var tvungan att pilla på det hela tiden och då "kvackade" paketet... Sickna katter...

Till sist var all julklapparna inslagna. Kollar nu på kommissarie Lewis på TV:n. Ska snart ut och plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Så denna kvällen är snart slut och i morgon blir det mera julmat :-)

Har i alla fall haft en väldigt trevlig dag idag :-D.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0