19/12 Söndag - Fjärde advent

Vaknade till snöstorm.... det hade inte snöat så himla mycket, men som vanligt så blåste det rejält. Halkade ut till stallet, grävde fram stalldörren för att komma in i stallet och fick pållarna komma ut i snöyran.

Själv satte jag fart och gjorde mig iordning för att fara in till stan i snöovädret. Vid 9 var det dags för den årliga grötfrukosten inne på ÖFK.

Lagom när jag skulle ge mig av ringde K, hon hade precis missat bussen och var lite lätt misspeppad. Jag sa att jag kommer och hämtar henne, men skulle bara kolla av min gata så jag inte skulle köra fast direkt.

Det var lite drivsnö, men inte värre än att jag skulle kunna ta mig fram med gamla volvon. Så jag kom in till stan, även om man fick köra sakta. Mest snö var det på min gård och på gatan upp till allmän väg. Gäller att ha tillräckligt med fart och tungan rätt i mun ;-).

Inne i stan var det inte plogat, men upp uppkört så det gick att ta sig fram. Inga problem att hämta K med andra ord. Och lite lätt försenade kom vi upp till ÖFK. Julkadriljen på morgon hade dragit ut på tiden så det visade sig att vi kom upp precis lagom till julgröten :-)

En dag som denna smakade frukost i form risgrynsgröt och skinkmacka alla tiders :-)




När grötfrukosten på ÖFK var avklarad så fortsatte K och jag vår färd ut till Marieberg. Körde gamla vägen för att slippa åka på en hal motorväg. Vi kom fram till Gallerian vid 11-tiden och det var en del folk i farten, men fick en parkering jättenära stora ingången.

Vi tog oss sedan i kast med julklappsshopping :-). Finns ju mycket affärer att välja mellan och i en butik hittade jag en hel drös med julklappar till T. När vi kommit halvägs genom alla butikerna fick vi gå ut till bilen och lasta av alla kassar *fniss*.

K hittade också klappar hon skulle ha och vi hade allmänt trevligt under vår rundvandring bland alla butikerna. Till sist så gjorde sig i alla fall magen sig gällande igen... Närmare 3 timmars shopping gör ju sitt och vi hade blivit lite hungriga. Åkte alltså till café garden och smaskade i oss varsin räkmacka och kaffe - det smakade bra :-)



Efter avslutad fika så åkte vi tillbaka mot stan och K blev avsläppt hemma med alla sina kassar. Jag fortsatte hemåt och när jag väl kom ut på grävevägen så blev det lättare att köra - där var det nyplogat :-).

Så jag tog mig hemåt lyckligt och väl. De allmänna vägarna var plogade, men lite drivsnö fanns det. Vår egen privata gata hade grannen inte hunnit ploga ännu och nu var det mycket snö. Det var precis med nöd och näppe som volvon tog sig fram och jag fick ta bra fart. Tog mig ända upp till huset - där körde jag fast i en stor snödriva ;-)

Nåja, jag var hemma i alla fall. Packade upp de inköpta julklapparna och slog in dem på en gång. Blev en hel hög med klappar under julgranen :-). Tog sedan itu med stallet. M1 hade varit ute mitt på dan och skrittat ut på pållan en sväng. Hästarna hade sedan fått stå inne och käka. När jag nu kom ut för att mocka så hade de käkat upp sin mat och blev utsläppta i hagen igen. Jag fixade med mockning och hästmaten för att sedan gå in i stugvärmen igen.

Resten av kvällen har jag sedan sysslat med att pyssla iordning några julkort till. tittat lite på TV och så tog jag hand om stryktvätten så jag har lite kläder att ta på mig i morgon.

Vid 21-snåret så förflyttade jag mig ut igen för att släppa in pållarna. Det snöade fortfarande... undrar hur det kommer att se ut i morgon... ännu mera snö måntro...

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0