2/12 Torsdag - Planering med förhinder...

Jag hann med 16-bussen hem och planen för kvällen var att åka in till ÖFK och rida en sväng på pållan. Kallt som fan var det ute, -16 grader var det när jag kom hem. I morse var det -20 grader och nu tycker jag att det räcker med kylan. När det blir så här kallt funkar ju inte luftvärmepumpen och det är inte kul att försöka ta sig ur en varm säng när det är 15 grader varmt i huset.

Alltså var det fortfarande 15 grader varmt i huset när jag kom hem, men tänkte att jag tänder kaminerna lite snabbt... Det visade sig inte alls vara så himla enkelt...

Under en timmes tid for jag som en tetting mellan kaminen i köket och kaminen i kontoret och försökte få fyr - och det var tamefan totalt förbannat omöjligt!!! In med ihopknycklat papper och småbitar av ved - men fan, inte ens pappret ville brinna!!! Gick över till kartongbitar och då tog det fyr - i kartongen! Inget annat...

Men till sist så började det brinna - och det var väl min ilska som satte fyr på brasorna!! Jag hade ju inte fått i mig någe mat sedan lunch så humöret var ju allt annat än på topp... när jag slet som värst med att försöka få fyr på brasorna så ringde T just för att kolla hur det gick med eldandet.

Han var inte alls beredd på att det var en spottkobra som svarade i telefonen - så han la snabbt på luren ;-).

Nåja, när brasorna äntligen brann och jag fått i mig lite käk så var jag på lite bättre humör ;-).

Pga problemet med att få i gång kaminerna så sprack ju mitt schema för kvällen. Dessutom kunde jag inte lämna huset förrän jag fått upp värmen till normal temperatur. Alltså var jag tvungen att vara kvar inne för att hålla eldvakt. För att göra lite nytta så satte jag igång med att städa. Så jag kunde springa runt i huset och samtidigt hålla koll på kaminerna och lägga in en ved mellan jämna mellanrum - typ var 40:e minut.

När städningen var avklarad så hann jag också plocka lite med julpyntet innan det var dags att rusa ut i stallet för att mocka och fixa hästmaten. Laddade kaminerna det sista jag gjorde och nu var det 23 grader varmt inne. Livet kändes betydligt bättre nu ;-)

Mockningen, brottning av is ur hinkarna, slänga ner hö från loftet tog cirka en timma. Det sista jag gjorde var att ta in hästarna vid kl 20-snåret så de fick dricka vatten.

Ner med en massa sopor till soptunnan och så in i huset för att lägga på mer ved. Ena kaminen hade slocknat och fick vara, men den i köket hade glöd så den fick jag fyr på igen.

Hängde tvätt och så fyllde jag på mer vatten i pållarnas dunkar. Ut i kylan igen och pållarna serverades mer vatten och så kvällsmaten.

En kväll med fullt ös, men någon ridning hann jag inte med... :-( förbannade kaminer...

Någon som inte bekymrar sig över kaminer eller att det blir kallt i huset - det är Nalle. Han håller värmen på sitt eget lilla vis...

Först så ligger man och spanar efter någon att attackera...



Yihaa - attack!!!



Stackars Minna har inte en chans...



Efter överfallet så är Nalle tämligen nöjd med sig själv... dryg liten typ ;-)




Tussan sökte skydd uppe på köksbordet försökte inte ens försvara Minna... 2 brudar borde ju kunna sätta Nalle på plats annars ;-)



Sickna katter... jag själv förpassade mig sedan till soffan och så kollade jag på Criminal minds. Nu är det i alla fall dags att förpassa mig till sängen. Fortfarande 20 grader varmt i huset... men det lär det inte vara i morgon bitti *burr*

Det var allt för idag!

Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0