28/12 Tisdag - hemmakväll...

Slutade lite tidigare idag och for iväg till min frissa. Där tillbringade jag 2 timmar med att få håret färgat och klippt. Himla skönt att få ordning på kalufsen :-)

När jag väl var hemma så kände jag mig extremt trött, men kom ju i säng alldeles för sent igår. Skulle nog egentligen behöva städa, men efter att ha fått i mig lite mat så fastnade jag framför datorn och så matade jag kaminen med ved. Det var 16 grader i huset när jag kom hem, så det behövdes eldas lite. Under tiden som jag hade eldvakt passde jag på att gå igenom videofilmerna från gårdagens tömkörningslektion. 

Här är resultatet av min genomgång, en liten filmsnutt som nu finns på youtube ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=gas7PQVtZAI

Min eldvakt vid kaminen lönade sig och efter 2 timmars eldande så hade jag 21 grader varmt :-). Då var det också dags att ge sig ut i kylan för att fixa stallet. Mockade och fixade hästarnas mat. Idag klarade jag mig utan trasiga proppar, men såg till att jag hade pannlampan inom räckhåll ifall att ;-).

När jag var klar med allt i stallet så blev det en tur ner till soptunnan med ett gäng sopor. Passade på att träna Lillan lite, stanna -sitt kvar. Hon får snällt stanna kvar på vår tomt och sitta där tills jag kom tillbaka. Funkade alldeles utmärkt.

Jag tyckte det var rätt skönt ute, lite lagom kallt. Det blev en snabbis in för att mata kaminen, men sedan ut igen och under en timmes tid så skottade jag snö. Den decimetern som kommit var ju fjäderlätt så det var inge tungt att skotta av gårdsplan och stallplan. Såg mycket trevligare ut när jag var klar :-) och så fick Lillan vara ute ett tag till även om egentligen helst hade sett till att hon fått gå in och krypa upp i soffan... ;-)

När jag var klar med skottningen så var det dags att ta in pållarna och idag ville pållarna gärna komma in ;-).

Och när pållarna blivit genomkollade och fått sin kvällsmat så var det lagomt att gå in och sätta sig framför TV:n och kolla på Kommissarie Lewis på 5:an.

Roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Komissarie Lewis rules :)

2010-12-28 @ 23:45:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0