4/12 Lördag - Lugn dag...

Efter att jag släppte ut pållarna så förpassade jag mig till soffan en stund och kollade på morgon-TV. T kom vid 10-snåret för att kolla hur jag mådde idag. Käkade lite A-fil till frukost, men kände av kaffet. Inte bra ifall gallgångarna ska börja krångla - det har jag absolut inte tid med...

Så det fick bli lite soffhäng till att börja med. Dock hade jag inte tid med det hur länge som helst. Gjorde mig i ordning och istället så gick vi ut i vedboden... där var vi ett tag och T hjälpte mig att såga till lagom stora bitar av ved som kan brinna i gjutjärnskaminen. Ved bars in i huset för att tina upp så jag har att elda med i em och i kväll.

Vi började sedan med projekt adventsgran. Letande efter hålet i backen för julgranen fortsatte vi med. Men trots dagsljuset och att vi sopade bort all snö, var hålet som bortblåst. T hade en plan B. Han hade gjort en julgransfot att ställa på backen, men hans plan att slå i plintar funkade inte. Istället hämtade han gamla betongsäckar som skulle slängas. Dessa las på julgransfoten och så får vi hoppas att det inte kommer en "gudrunstorm" eller liknande. Hur som helst. Jag fick julgransbelysningen på plats. T hade letat rätt på en förlängningsslad och viola! Granen lyser :-)

Nu var det dags för lite mat och jag värmde en kelda Thaisoppa - smakade bra och det var lagomt vad jag hann med innan M1 och P kom vid 14.30.

Pållanra hade fullt ös i hagen och busade i snön, hade alltså inte alltför bråttom in i stallet, men till sist blev de infångade inne i sina boxar.

Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Damen har ju stått nu 3 dagar och var lite väl okoncentrerad istallet. När vi kom till ridhuset så sa M1 att pållan var på tårna och tittig. Vi som stod på backen tyckte att det istället såg mycket bra ut ;-)

Ridpasset gick bra. Under galoppjobbet på volt så funkade det bra att samla upp pållan rätt mycket utan att hon protesterade. Trots att det var riktigt jobbigt. Pållan jobbade på duktigt idag - M1 också! :-).

Innan vi åkte hemåt så blev det en snabbt besök på Renomée för lite shopping och så full fart hemåt.

När jag var klar med pållarna så fick de gå ut igen och fick sin em-mat ute. Jag fixade klart stallet, mockade, gjorde iordning mat. Fixade med stallkatterna och så var jag klar med allt och dags att gå in i stugvärmen.

Innan jag var klar ute för kvällen så passade jag på att gå ut med lite sopor och släpa med mig kameran ut. Alla adventsstjärnor och stakar är uppsatta. Adventsgranen på plats och lyser. Nu syns huset från vägen i alla fall ;-).



Fick fyr i gjutjärnskaminen omgående - tur eller skicklighet? Fixade lite käk och så fick det bli soffhäng framför TV. Kollade på "kungfu Panda" och den var rätt bra och det var ungefär vad jag orkade med idag. Har haft lite ont över levern idag. Är väl gallgången som inte är så himla pigg.

Senare på kvällen började kommissarie Lewis, och roligare än så blev inte kvällen ikväll. En snabb sväng ut för att ta in pållarna och ge dem kvällsmat. Även kvällsrastning av vovvarna. Men sen så blir det TV:n igen, och roligare än så blir det inte i kväll ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0