5/12 Söndag - Lugn start av dagen...

Dagen började bra. Upp kl 8 och hyfsat pigg, ut för att mata pållarna. Idag fick de stå kvar inne i stallet och käka för M1 var på gång för att rida ut en sväng på Oktawia.

Jag fixad iordning mig och så bestämde jag mig för att sätta igång med tillverkningen av årets julkort. Så jag städade av mitt skrivbord så jag fick lite yta att hållas på och så plockade jag fram mitt kortmaterial, stämplar, stämpelfärg och övrig utrustning.

Kom sedan på att jag inte käkat frukost så det blev lite A-fil med müsli. I samma veva så såg jag att M1 och P drog iväg på uteritt - kändes skönt att sitta framför datorn och käka frukost eftersom det snöade för fullt ute.

Tyvärr så var lugnet bedrägligt.... :-( Efter det att jag var klar med filen så ställde jag ner tallriken till Nalle, gick ut i köket en sväng och när jag kom tillbaka så stod Lexi och Lillan vid tallriken och Lillan morrade för hon ville ha tallriken för sig själv. Jag sa ett kraftfullt "nej" som jag brukar göra när hon gruffar över mat och så tog jag undan tallriken. Det skulle aldrig falla Lillan in att mopsa sig mot mig, men hon accepterade idag inte min tillsägelse utan istället så flög hon på Lexi. De har inte slagits tidigare, och jag trodde det var lugnt mellan dessa två tika då Lillan är 7 och Lexi 5 år. Men nu var det kört.

Lillan flög på Lexi som en furie och Lexi försvarande sig så gott det gick. Jag vrålade, sparkade, hällde vatten över de hundarna som slogs så bloden sprutade.

Insåg att jag aldrig skulle få isär dem själv, för de slogs på liv och död på riktigt. Fick tag i telefonen och ringde grannen. Fick ur mig "Hundarna slåss och jag får inte isär dem" - "jag kommer" hörde jag i andra änden och grannen var över i rödaste rappet.

Vid det här laget så var hundarna i hallen och det var blod överallt. Ingen av hundarna släppte taget frivilligt, till sist så fick grannen tag i Lexis halsband och jag fick tag i bakbenen på Lillan och så var det bara att dra. När Lillan högg till för att få ett bättre grepp så fick vi isär dem och så in med en hund i köket och den andra i hallen.

Jag hade väl en puls på 720 ungefär... Det är rent vidrigt att vara med om hundslagsmål där hundarna slåss på riktigt. Kollade av hundarna. Lexi var den som var mest sönderbiten och det tog ett tag innan det slutade blöda och man kunde börja lokalisera såren.

Och när man var klar med kollat av hundarna, ja så hade jag städningen kvar... På mitt kontor där slagsmålet började så hade jag hällt vatten i ett försök att stoppa slagsmålet. Enda resultatet var att jag hade vatten överallt.

I hallen var det blod högt och lågt och fullt med bortsliten päls och så en stukad Lexi som har ont i ett ben...







Så var det alltså dag - efter detta slagsmålet så kommer det inte funka att ha vovvarna tillsammans. Det kommer ju bara vara en tidsfråga innan de ryker ihop och slåss igen på riktigt.  Den gången kanske inte grannen är hemma och vad gör jag då?!

Så jag lämnade meddelande på T's telefonsvarare eftersom han inte svarade. Började tvätta rent Lexi, hon var biten i örat, halsen och så var ena frambenet rejält söndertuggad. Hon fick sedan finna sig i att vara instängd i badrummet och så kollade jag av Lillan. Hon hade bett i huvudet, men var för övrigt utan bett.

T ringde till sist och jag berättade vad som hänt och han skulle komma. Eftersom jag inte törs släppa ihop hundarna och Lillan inte funkar i lägenhet så får han ta Lexi så får vi se hur det funkar. I annat fall finns det inte mycket kvar att göra, utan då lutar det tyvärr åt att Lillan drar det kortaste strået... :-(

Jag började med städjobbet och hade hunnit klart med mitt kontor när T kom. Fick hjälp att plåstra om bildet på Lexi och göra rent såret på Lillans huvud. Jag hade en tub Streptocillinsalva hemma som jag sprutade in i bettsåren. Får se om det räcker eller om jag måste ringa till veterinären för att få PC.

Jag skurade hallen - det var blodstänk 1,5 meter upp på väggarna och det tog en stund att få bort alla blodfläckarna *suck*.

När jag var klar så bestämde vi att det fick bli en tur till Marieberg och så en tur till T's pappa. Behövde göra nåt för att lugna nerverna ;-)

Så vi åkte till Hjula där jag köpte nya lysrör och lite andra lampor. T shoppade lite hundgrejer på Djurens center, vi åkte sedan till Mediamarkt där T shoppade en skiva och jag hittade filmen "Mamma mia" för 49 kr.

När vi var klara på Marieberg så fortsatte vi till T's pappa och tog en fika och en pratstund. Svärfar blev glad över besöket och kaffet smakade bra.

Var hemma igen vid 17-snåret och nu hade jag mockningen kvar. T hjäpte mig att slänga ner hö till pållarna. Vi plockade sedan iordning Lexis prylar och så fick hon följa med T till lägenheten. Hur jag ska klara mig utan min hund är en annan femma :-(. Jag släppte ut Lillan så hon fick vara med mig ute under tiden som jag fixade stallet. Var klar på en timme och äntligen kunde jag börja med mina julkort och under ett par timmars tid satt jag och pysslade lite. Fick i alla fall 2 st kort gjorda idag.

Placerade mig sedan i soffan med datorn och kollade på TV samtidigt som jag surfade runt lite. Tills det var dags att gå ut och kvällsmata pållarna och så kolla klart på Beck-filmen.

Avslutar i alla fall dagens inlägg med en avslappnad bild på Nalle...



Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0