3/2 Onsdag - Ännu mera snö!

Snö, snö, snö, snö - så långt ögat kan nå... dessutom så snöade det på tvären när vi åkte till jobbet... inte kul alls :-(

När jag sedan skulle åka iväg till P för att plugga med hemtentan så var det totalt snökaos... ingen hit att cykla upp på stan från jobbet direkt. Nu har jag sådan tur att jag arbetar ihop med så otroligt trevliga människor... så en av mina arbetskamrater körde upp mig på stan och när P och jag var klara för dagen så kom samma arbetskamrat och hämtade mig. Hur snällt som helst! :-) Jag är för evigt tacksam att jag slapp släpa mig fram med cykel idag.

När vi åkte hem så var stora landsvägen till hälften igenblåst och vi hade rejäla drivor på gården. Jag sa till min make att vi skulle käka lite mat först, sedan ut och skotta så vi kunde flytta på min trailer som stod mitt på gårdsplanen. Men vad gör han... jo ut och skottar en plats där trailern ska stå, sedan försöker han köra förbi trailern med bilen, vilket resulterar i att han kör fast och står där och spinner i 10 minuter. Jag går ut och ifrågasätter vad fan han håller på med. Vad var det i mitt svenska språk som han inte förstod?? Det luktade bränt över hela gården och det skulle inte förvåna mig om han bränt sönder viskoskopplingen till 4-hjulsdriften. Karlhelvetet fortsätter ändå att spinna loss *suck*. Mina åsikter var inte värda att lyssna på...

Jag ser till att få i mig lite mat och sedan går jag ut för att mocka. Först var jag dock tvungen att skotta mig fram till stallet och framför allt skotta rent framför stallet för att få upp dörren... Problemet är inte bara själv snömängden utan blåsten *suck*. Här ute på slätten så driver det på en gång... Jag har idag stövlat runt i meterdjup snö... det har jag nog inte gjort sedan jag var barn/tonåring...

Det tog en stund att bli klar med mockningen för mig idag. Har varit rätt trött hela kvällen, så det gick trögt att mocka och ännu trögare när jag sedan fortsatte med att skotta undan lite snö till. Tung snö var det idag!

Maken tog ju tag i att skotta av snön från taket på vår utbyggnad. I och för sig smart, men det som var mindre smart av honom var att han skottade ner en massa snö framför trappen till dörren. Så nu har jag en stor, hårt packad snöhög precis utanför ytterdörren. Kommer behöva ett spett för att spetta loss skiten. Vilken djävla smartkaft man är gift med *suck*. Att ta bort snöhögen idag var det inte ens tal om... det ska göras "sen"...

Orkade inte ens diskutera eländet med maken. Jag är lite trött på att behöva tänka för två i det här hushållet! Jag övergick till att jobba en stund åt Gränsbrytning istället. Det tog en stund och när jag var klar så var det dags att ta in pållarna för kvällen.

Rejält med snö är det i hagen och hästarna stod längst bort i hagen. Dock måste de ha varit hungriga, eller i alla fall trötta på att vara ute för de kom på en gång. Skönt att jag slapp ut och hämta in dem ;-).

Oktawias utetäcke fick jag hänga upp på tork. Det har blivit blött, sedan fryst och så var det fullt med snö och istappar. Bianca fick jag hjälpligt sopa av snön på och så hittade jag en ponny under all snön ;-). Tur att hon har tjock päls som isolerar ;-).

Mat och vatten serverades pållarna och stallet släcktes. Hundarna har också kvällsrastas en sista vända. Lillan liggere nog redan uppe i sängen, den lilla fryslorten. Ska nog också förpassa med slitna kropp till min säng - känns som om det är en bra idé att försöka komma isäng i någorlunda vettig tid ikväll ;-).

Återstår att se om det är snökaos i morgon också... mer snö är väl att vänta... men i väntan på att det ska bli vår på riktigt så får man köpa sig lite vårkänsla ;-)

Det finns hopp om vår, även om det för dagen är svårt att tro ;-)



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0