7/2 Söndag - Vilken dag...

Dagen började fint. Strålande vackert vinterväder och cirka -10 grader (acceptabelt). Släppte ut pållarna vid 8-snåret och sedan tillbringade jag en ganska lång stund med att äta frukost vid Internet och fastnade där en stund. Innan jag satte igång med hemtentaskrivandet så fixade jag med alla katter först. I kattrummet blev det städat och rengjort i lådorna. Fortsatte sedan upp till kattungarna som befinner sig i badrummet på övervåningen. Ställde för en grind ihallen så de kunde vara ute en stund under tiden som jag städade inne hos dem. Det var välbehövligt... kattungarna är nu drygt 11 veckor och busar något infernaliskt. När jag var klar med städningen åt dem så fick de vara kvar ute i den avspärrade hallen och jag gick själv ner och satte mig för att jobba med hemtentan. Det gick bra en stund... sedan hördes ett stort brak från övervåningen...

Naturligtvis hade kattungarna rivit omkull den stora järngrinden. Hur de nu lyckats med det eftersom den är svintung. Ett rent under att ingen av dem blev skadade, räckte med att allihopa hade förskrämt flytt in i badrummet. Det fick räcka med buset för den här gången... igen med badrumsdörren ;-).

Åter till studierna... då var det vovvarna som kom och pockade på min uppmärksamhet och de ville naturligtvis ut. På med täcke på Lillan och så släppte jag ut dem. Jag gick sedan in i vardagsrummet för att hämta något - vad det nu var. Glömde hastigt bort det för genom fönstret fick jag syn på Lillan och Grannens hund Rambo som slogs för fulla muggar. Fan, fan, fan...

Upp till övervåningen och försökte få fart på maken, sprang sedan ut och ringde grannen under tiden. När jag kom fram så fick jag tag på Lexi så hon inte skulle bli inblandad i hundslagsmålet. Hade sådan tur att Rambo och Lillan släppte varandra så jag kunde få tag på Lillan och dra iväg henne en bit. Grannen kom också och tog hand om Rambo. Lillan hade blivit biten i ansiktet och blödde som en stucken gris... ett bett hade tag i ett kärl så det såg ju värre ut än vad det var. Men maken mår inte så bra utav att se blod så han vände och försvann in i huset.

Jag kom strax efter och släpade med mig en blödande Lillan... när jag kom in i huset med hundarna så hittade jag maken avsvimmad på köksgolvet :-O. Den mängden blod som rann ur Lillans ansikte och ut i den vita snön hade blivit för mycket för maken.

In med Lillan i badrummet och in i köket till en helt förvirrad make. Han verkade inte ha slagit sig i alla fall, utan mådde lite tjyvens och fick lägga sig och vila.

Men snacka om totalt kaos :-O

Lillan blödde i alla fall inte lika mycket längre och det var inga problem att tvätta rent henne i ansiktet. Hon hade 3 jack som jag sprutade ner Streptocillinsalva i och dessutom kom grannen med lite PC-tabletter så Lillan fick en boosterdos och så ska hon få PC i morgon. Det borde räcka för att hålla infektionen på avstånd. Hon kommer ju i alla fall inte åt att hålla på slicka sig själv i ansiktet. Och Lexi håller inte heller på och försöker tvätta såren. Så det borde gå bra.

Efter detta kaos var det inte lätt att göra något vettigt. Så det fick bli lites lösurfande en stund. Käkade lite lunch och sedan gick jag ut och mockade. Skönt att få lite sol på sig också och röra på sig för att rensa hjärnan.

Lillan låg i badrummet och återhämtade sig - en slagen hjälte... eller förbannade stridslystna hundelände *suck*




På em hade jag kopplat av lite så jag i alla fall kunde få färdigt med en hel fråga på hemtentan. Har nu bara 2 frågor kvar och de hinner jag fixa klart under morgondagen. Har ju fram till kl 16.00 på mig, då det är deadline för inlämningen.

Avslutade dagen trevligt i alla fall... :-) Idag började danskursen i Orientalisk dans som jag anmälde mig till för ett tag sedan. Så kl 16.30 stack jag in till stan eftersom kursen började kl 17.00. 

Det var mer steg än vad jag trodde det skulle vara, alltså inte bara lite höftvickande ;-). Det blev lite mycket för hjärnan mellan varven att komma ihåg. Hålla ordning på fötter, ben, höfter och så armarna dessutom. Och så skulle man göra detta i takt med musiken - ha ha ha... I 1,5 timme höll vi på - utan rast! Och snacka om att man är stel.... dessutom... undrar om jag kan röra mig i morgon... :-O träningsvärk i rygge, axlar och mage är redan på väg.... detta ska jag utsätta mig för 9 gånger till. Kan inte vara klok på en enda fläck! Men det var hur som helst väldigt roligt! Upptäckte också att jag har rätt bra grundkondis nu - i alla fall jämfört med övriga kvinnorna som är i ungefär samma ålder som jag ;-).

Var hemma igen vid 19-snåret. Kollade till maken, han var lite yr... misstänker att han nog slog i skallen lite när han svimmade. Sa åt honom att genast säga till om han blev sämre eller börja må allmänt konstigt... slag i skallen är ju inte att leka med.

Har i övrigt inte gjort så mycket mer. Har hunnit jobba åt NRU en timme, men är klar nu. Ska bara ut och fixa lite hö till pållarna, ta in dem för kvällan. Borde hinna klart med detta tills det att Wallanderfilmen börjar :-)

Bara att sätta fart med andra ord!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0