9/2 Tisdag - Ridhuset...

Har varit extremt trött i dag. Hemtentapluggande har krävt sin tribut - tar väl ett tag innan jag hämtar mig. Har haft rätt lugnt på jobbet och gjort "enkla" jobb - ungefär vad jag klarade av för dagen ;-).

Handlade lite mat på Willys på vägen hem, konstaterade sedan att det var rätt ljust fortfarande när vi kom hem. Nu börjar det märkas att man går mot ljusare tider - skönt.

Startade med matlagningen på en gång - jag är ju alltid hungrig som en varg när jag kommer hem från jobbet ;-). Idag blev det köttfärsgryta med quinoa - smakade smaskens ;-).

Resten av kvällen har gått åt till att fixa mockning och hästmat. Sedan in med kusarna i stallet. På med trailern på bilen och så for vi iväg till ÖFK. Grannen hängde på också - kul att hon är på G nu. Blir ju mycket roligare när man har sällskap :-).

Oktawia skötte sig för dagen bra. Hon är extremt nyfiken på grannen kuse och måste ha stenkoll på vart hon är någonstans i ridhuset. Vi kom in precis när ridskolans lektion slutade och det var inga andra privatryttare i farten. Alltså hade vi hela ridhuset för oss själva en stund, sedan kom det in 2 privatryttare till men på 80 m ridhuset så blir det ju knappast trångt ;-).

Tränade på övergångar, skritt-trav och skritt-galopp. Oktawia var lite stel i vänster sida till att börja med, men i alla fall inge motsträvig. Efter lite jobbet med övergångarna och sedan efterföljande övningar i skänkelvikning så var damen mjuk och fin. Så då fick det räcka - behöver ju inte slita på saker och ting bara för att.

Istället så avslutade vi dagens övningar med att jag testade grannens lilla islandshäst... ha ha - det var just en upplevelse. Det är ju lite skillnad på storlek på kuse om man säger så... ;-) Fick upp den lilla saken i tölt rätt bra, klarade till och med av att få henne i galopp - men då höll jag på att garva ihjäl mig. Lizzie galopperade alltså runt på en liten islandshäst och asflabbade... tyvärr var det ingen som hade med sig kameran... Känslan jag fick var att jag red runt på en liten karusellhäst *fniss*. Islandshästen är ju typ så stor också ;-). Söt är hon i alla fall och snäll också :-).

När vi skulle lasta och åka hem så var inte Oktawia så jättepigg på att kliva in i sin egen trailer... hon ville hellre följa med grannens häst in i dennes trailer... men till sist så förstod hon att det var bara till att kliva in där hon skulle och sedan gick färden hemåt.

Väl hemma blev det omhändertagande av häst. Skönt att det inte är så kallt nu, -3 grader, klarar av att borsta hästen utan att förfrysa fingrarna. Var klar med allt 21:45 och pållarna fick sin kvällsmat.

Så roligt har jag haft det ikväll :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0