17/1 Söndag - Blandad dag...

Maken släppte ut pållarna så jag fick lite sovmorgon - skönt och välbehövligt :-). Fm tillbringade jag med att försöka få ordning på hjärnkontoret och bestämma mig för några frågeställningar till min kommande C-uppsats i Informatik. Det gick segt... verkade som om hjärnan tagit semester... *suck*. Fick till sist ihop några frågor som jag kan tänka mig att grotta ner mig i. I huvudsak vill jag lite närmare studera vad hem-pc (sk personaldator) används till. Möter alldeles för många människor via mitt arbete som har noll datavana, ung som gammal. Mailde iväg mina frågeställningar till min handledare vid Universitetet och så ska vi träffas på tisdag för att diskutera det hela. Hoppas att han tycker att min val av inriktning är OK.

När jag sedan vid lunchtid skulle ut och mata pållarna så kom Nalle in. Nalle har varit ute i natt och uppenbarligen fått försvara sitt revir... Ordentligt... Han såg lite tufsig ut och när jag sedan tittade lite närmare på honom så såg jag att han gått en ordentlig "match"...



Nalle är helt sönderriven och sönderbiten över helar hela kroppen. Pälsen helt full av levrat blod...



Vi undrar hur den andra katten ser ut....

Jag fick klippa bort massor av päls runt halsen, men hittade inga stora sår. Vi tror att han blivit sönderrive på örat och att det är därifrån allt blodet kommit. Han hade också bit och rivmärken på bakbenen och ryggen...

Så kan det gå när man är en tuffing och ska visa vem som är herre på täppan... tur matte har penicillin hemma!

Resten av dagen har han tillbringat med att sova..



Lexi, som annars leker rätt hårdhänt med Nalle, verkade förstå stundens allvar när en orolig matte och husse sökte igenom hela Nalle efter stora sår... Så för en gång skull så höll sig det lilla busfröt ur vägen - la sig i soffan och tittade mest förskräckt på Nalle. Jag tror hon tyckte att han så förskräcklig ut ;-)




Nalle får väl vila ut några dagar och äta lite PC så det inte blir stora varbölder i alla såren. Förhoppnings så undviker han bråk hädanefter, fast den risken är ju rätt liten ;-).

Resten av em tillbringade vi med att städa huset. Plockade undan de få julprylar och ljusstakar som var framme. Även julgardinerna i köket åkte ner och jag fick upp nya. Kul att få fram lite annat pynt och nya gardiner... ;-)

För en gångs skull - hyfsad ordning i köket ;-)



Hann bli klar med städningen och även att få i mig middag tills det att M2 kom för att rida Otkawia. M2 kom vid 17-snåret och Oktawia blev iordninggjord för ett litet dressyrpass inne på ÖFK. Söndag kväll... kan det vara folk i ridhuset då :-) Inte många, ett par ekipage var i nya ridhuset när vi kom, så det var gott om plats :-)

Ridpasset gick rätt bra idag. Oktawia var lite motsträvig och icke böjbar, men M2 tränade på de övningar som hon fick av tränare I förra söndagen och lyckades rida igenom motsträvigheten. Oktawia var väl inte fullständigt loss i sin vänstra sida, men helt ok att ställa och böja åt vänster. När hon är sådär stelopererad, som hon kan bli, så får man vara nöjd med att hon blir hyfsat loss... M2 var nöjd med ridpasset i alla fall. Ska träna igen för I på torsdag.

Oktawia klev snällt in i trailern när vi var klara och färden gick hemåt. Eftersom damen var lite svettig fick hon stå kvar inne med fleece+ulltäcke på sig och torka upp. Jag passade på att gå in och jobba åt Gränsbrytning ett par timmar. Blev sedan lagomt att gå ut och skifta täcke när det var dags att servera pållarna kvällsmaten.

Resten av kvällen tillbringas sedan framför TV, kollar på svenska filmen på 4:an... om jag nu orkar hålla mig vaken tills slutar ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0