20/1 Onsdag - snö...

Ibland blir man förvånad över människor... vi bor i Sverige... det är vinter... på vintern kan det komma snö... inget konstigt med det - egentligen!!! Ändå så finns det uppenbarligen människor som tror att det ska vara sommarväglag året om! Och att man ska kunna cykla till jobbet!

Det har haglat in klagomål på kommunens snöröjning idag. Folk betalar skatt och då ska man minsann få snöröjt på SIN gata och framför allt sin cykelbana!

Hm... tyvärr kan man inte snöröja överallt samtidigt och jag tror inte det finns någon medborgare som är beredd på att få sin skatt höjd så vi kan börja snöröja så fort första snönflingan landar på backen ;-)

Och inte blir man gladare när man får in ett anonymt klagomål för börjar med texten "Era djävla fyllehundar..." ;-)

Men vi har även fått in i alla fall ETT beröm idag på väl utförd plogning - det uppskattades :-).

Så efter en totalt hysterisk dag på jobbet så åkte man hem och vad får man väl göra hemma... Inte blev det så att jag kunde stoppa in pållan in i trailern för att åka till ÖFK  i alla fall...

Först in med lite mat för att få lite energi, sedan gjorde jag klart stallet medans jag hade energi kvar ;-). Därefter blev det dags att ta tag i skottning av stallplan... det tog en timme. Ja, ja - skottning är ju motion det också, och som vid all fysisk aktivitet rensar man ju hjärnan ;-).

Var klar med skottningen kl 19 och det var bara att inse att jag inte skulle hinna in till ÖFK. Från kl 20:10 är ridhuset uppbokade för hopplektioner. Behöver alltså vara inne till senast kl 19 med hästen för att hinna rida klart tills det att ridhusen är upptagna. Så det fick alltså bli vila för pållan idag.

Jag var dock lite rastlös och det var inte kallt ute, alltså blev det en promenad med vovvarna. Promenaden uppskattades av jyckarna och det var faktiskt rätt skönt ute, tills vi vände för att gå hemåt... ha då märktes det att vi hade haft vinden i ryggen... på hemvägen kändes blåsten rätt bra - dock bra med frisk luft ;-).

När jag kom hem igen så blev det en stund framför datorn. Gick igenom filmerna från M2's ridlektion 10/1 och valde ut ett par att ladda upp på Youtube. Uppladdningen tar ju tid *suck* och under tiden började jag plocka fram lite kartong och andra snygga papper för korttillverkning. Och snart satt jag där - klipp och klistra ;-). Började med ett 3D-kort som ska vara klart till nästa fredag så det är lika bra att sätta igång. Tar ju lite tid att pilla ihop det hela.

Jag fick också ett pysselpaket med posten idag - material till bling på tröjor, schabloner och färg för att kunna måla på tyg - nu måste jag nog köpa lite T-shirts att leka med ;-)

Pysselmaterial



Det visade sig också ta extremt lång tid att ladda upp filmerna - tog typ halva kvällen... trist när Internet är segt... *suck*.

Men här kommer äntligen film från M2's ridlektion :-)

Lite travjobb

Lite galoppjobb

I morgon kväll är det dags igen för M2 och Oktawia att träna för I. Om det inte kommer ännu mera snö.... så håll tummarna att det går att komma hemifrån med häst och trailer!

Nu har jag i alla fall vart ute sista vändan för ikväll. Pållarna är intagna, avborstade från snö och is... Vovvarna kvällsrastade. Det är tyst och lugnt i huset - dags att ta en närmare titt på kudden med andra ord.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0