27/1 Onsdag - Ja, se det snöar...

Blev faktiskt lite förvånad när jag vaknade i morse och det INTE hade börjat snöa ännu... men, men den som väntar på nåt gott...

Eftersom det var snöoväder på ingång så skippade jag att släpa med mig cykeln till jobbet. Hade inbokat skolarbete på förmiddagen hos mig kurskamrat. Fick min grinige make att skjutsa upp mig på stan, men jag hade fixat med skjuts tillbaka av en snäll arbetskamrat. Så slapp man höra lite gnäll i alla fall. Hann gå en snabbis på Hindersmässan innan jag blev hämtad på stan, men det var tillräcklig stund för jag skulle hitta lite trevliga saker. Det blev inköp av ett bältesspänne, som jag letat efter i flera år. Har motsvarigheten i silverfärg... och så blev det ett par snygga örhängen också.

Mina fynd från årets hindersmässa



Jag var i alla fall väldigt glad över att få skjuts från stan ut till jobbet för det vräkte ner snö. Visst hade det funkat att gå, men det hade inte varit så kul i snöovädret.

Det har snöat hela dagen så när vi kom hem så hade vi ett käckt lager med snö hemma på gården. Jag hade ett möte inbokat på ÖFK, så jag slängde i mig lite mat, ut till stallet och fixade klart allt där i ett rasande tempo och så in till stan igen.

Var hemma igen 1,5 senare och då var det bara att ta tag i skottning av stallplanen. Jag var inne och sa till maken om att jag var hemma så vi kunde skotta. Han hade inte gjort nåt under tiden jag var bort *suck*. Och han gjorde inget mer heller... Låg i soffan och kollade på TV hela kvällen så jag fick vackert skotta själv *morr, morr*.

Det tog en timme att skotta av stallplanen, en dryg dm snö har fallit hittills och rätt tung snö var det också. Nu är det i alla fall borta, och jag hoppas att det inte kommer allt för mycket till. Blir till att skotta i morgon också annars... motion får man i alla fall.

När jag var klar med snöskottningen så var det dags att ta in pållarna. Eller pållar och pållar... de så ut som två isbjörnar! :-O

Bianca fick jag borsta av med piggborsten. Det var blötsnö som kommit ner och så hade det fryst fast i pälsen. Oktawias täcke hade blivit blött och sedan frusit... det var inte helt lätt varken att få av det av hästen, eller hänga upp det på tork. Borde i alla fall ha torkat tills i morgon bitti. Snabb koll av pållar och sedan fick de kvällsmaten.

Vovvarna hade fått varit ute med mig under tiden som jag skottade så de hade blivit ordentligt rastade. Lillan var trött på att vara ute och ville in till soffan - en riktig liten soffpotatis är hon ;-).

Så nu ska jag ta min trötta kropp och förpassa mig till sängen... behöver sova! I morgon ska jag klippa mig och färga håret - det ska bli skönt att bli lite ompysslad :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina

Du kan trösta dig med att du förhoppningsvis skottat av stallplanen för sista gången nu på ett tag för jag jobbar hårt med snökedjorna och med rätt flyt så tar han sig i kragen och får på dom i kväll;)

Försökte ringa förut om du undrar vem du har 2 st missade samtal från:)

P.s i morgon hämtar jag hästen:)

2010-01-28 @ 13:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0