30/1 Lördag - plock och åter plock

Dagen började med en tur in till stan på fm. Det blev en snabbrunda på Hindersmässan eftersom det var -20 grader ute. Jag valde att strosa runt bland nasarna vid järntorget och maken gick på stortorget. Det var bättre grejjer på järntorget för där hittade jag en korg och ett nyckelskåp, plus renkorv och vitlökskorv. Vi tog en fika inne på Wasakondis - för första gången under alla år vi vart ihop!!! Ett under att jag fick med maken in där för en kopp kaffe. Kan ju bero på att det var jag som betalade och att vi var helt, totalt stelfrusna. Kaffe smakade gott i alla fall :-).

Efter att blivit lite varma knatade vi iväg till bilen som stod parkerad vid Vasatorget - naturligtvis höll jag på att frysa ihjäl - trots långkalsonger, ullsockar, mössa och fårskinnsvantar. Kallt är ordet!

Innan vi åkte hem så stannade vi till vid Granngården och shoppade kattmat för det behövdes. De små liven käkar ju hur mycket som helst! ;-).

Var hemma igen lagom till lunch och jag hade egentligen en ridlektion inbokad för ÅE idag kl 13.30. Tyvärr så blev den inställd i sista minuten eftersom ÅE hade problem hemma pga kylan. Inte mycket att göra - det får bli vid ett annat tillfälle. För min del blev det bara att ändra på dagens plan ;-)

Men först... shopping från Hindersmässan :-)



Korgen och nyckelskåpet ska jag ha i hallen och antagligen blir det lite vit färg på dem... har inte riktigt bestämt min ännu. Av korvarna hamnade hälften i frysen och resten i kylskåpet.

Vi käkade lite tomatsoppa till lunch och det var bra för att få upp värmen. Det behövdes! Kaminerna gick för fullt också för att få upp lite värme i huset... Eftersom det sedan inte blev någon ridlektion för min del så blev det städning istället.

Astråkigt, men välbehövligt. Det blev inte städat förra helgen och det märktes, om man säger så... Något som jag tycker är vansinnigt tråkigt är att plocka undan allehanda skräp och pryttlar... och det var en hel del att plocka idag... ett tag så kändes det som om jag bara höll på och plockade undan grejjerna från rum till rum... och om det bara vore mina prylar så skulle det inte vara så mycket att plocka undan - om man säger så ;-). Det var inte mitt skräp som flyttades runt... Höll på i två timmar med att damma och försöka bringa ordning i huset. När plockandet var klart så tog vi en paus.

Istället så gick vi ut för att passa på att utnyttja lite dagsljus. Oktawia behövde ut och röra på sig. En promenad i vintervädret var på sin plats så hon fick titta lite på omgivningarna. Tvingade med maken så att även lilla Bianca fick följa med på en promenad. Först ville maken leda Bianca för hon är stor som en hund, lätta att gå med trodde maken. Men ack vad han bedrog sig *fniss*. Den lilla fröken är ett riktigt litet busfrö och ville hällre springa och småskutta åt alla håll och kanter. Slägna med huvudet och ev tugga lite på den som höll i snöret... ;-). Så vi bytte häst rätt fort...

Med tanke på att vi nästan uteslutande hållit till i ridhus hela vintern så uppförde sig Oktawia  exemplarisk. Skritta på lugn och avslappnad. Det var rena skytteltrafiken på vägen, men inget hon brydde sig om. Det var väldigt bra med tanke på att Bianca INTE är trafiksäker. När hon såg att Oktawia var helt kolugn bland bilar så var det ju inga farliga saker, inte ens små traktorer med plogar var farliga :-).

Riktigt skönt att få ge sig ut och gå lite, även om det var kallt...



Lilla Bianca fick ju knata på för att hänga med i Oktawias tempo... ;-)



Den lilla fröken lär sig snabbt. Gjorde några försök med att slänga med huvudet och busa runt, men snabb korrigering och hon fick vacker finna sig i att hålla sig lugn och gå vid matte.

När husse sedan tog i repet på vägen hem... då gjorde hon lite som hon ville ;-)



Som att ställa sig på tvären och lipa *fniss*

Två nöjda pållar blev sedan utsläppta i hagen, vi var ute i cirka 50 min och gick - var nog precis vad Bianca orkade med... Själv tog jag itu med mockningen när jag ändå var ute. Så mockning och fix av hästmaten blev snabbt avklarad i kylan. När det väl var avklarat så var det bara att gå in och fortsätta med städningen...

Maken hade fixat dammsugningen. Innan jag moppe golven så var det kvar att torka luckorna i köket, jag fick tvätta av bröstpanelen i hallen - vet vad hundarna gjort... men smutsigt var det i alla fall. Och så var det badrum och toaletter kvar... *pust*.  När jag äntligen var klar och moppningen var avklarad - ja då var klockan 17.30. Över halva dagen hade gått åt till att få ordning i huset... Nu var jag hungrig!

Till middag blev det fläskfilé i sås med ris och eftersom jag var helt utsvulten ;-) så försvann käket snabbt.

Resten av kvällen har jag sysslat med att ställa till på mitt nystädade skrivbord :-). För att rensa hjärnan inför hemtenta så började jag fixa med lite "Valentine-kort". Nästa helg håller jag nog på med hemtentan, så det är lika bra att börja korttillverkningen. Det är ju lite pysslande och planerande för varje kort så de görs inte i en handvändning...

Jag fastnad helt och hållet i mitt kortpyssel, men till sist så började jag känna mig lite stel... då var klockan nästan 21.30 och det var ju dags för Brottskod försvunnen :-O. Snacka om att tiden hade försvunnit!

Har kommit en bit på väg i alla fall :-)



Ingen katt får plats på mitt skrivbord just nu i alla fall. Det har Nalle upptäckt... och istället har soffan fått duga som viloplats under kvällen :-)



En till som lagt beslag på soffan, men andra änden... det är Lillan det. Den soffpotatisen gillar INTE att gå ut i kylan. Soffan, och under en filt, är mycket trevligare tillvaro ;-)



Tyvärr fick hon slita sig från soffan för en stund sedan. När jag gick ut för att plocka in pållarna för kvällen fick allt hundarna finna sig i att gå ut en sista gång för i kväll och rasta sig. På med täcke på Lillan och då går det ju att vara ute... en väldigt kort stund dock ;-).

Nu är i alla fall denna lördagen slut. Kortpysslet ska jag fortsätta med i morgon. Dags att uppsöka sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0