31/1 Söndag - Vacker dag...

Sovmorgon idag - sov skönthetssömn fram till kl 9, kändes som om det behövdes ;-). Käkade frukost i lugn och ro framför datorn, men till sist så pälsade jag på mig kläder och gav mig ut. Vi har idag haft ett otroligt vackert väder - även om det även medfört att det varit totalt djävla svinkallt - men vacker är det :-).

Hade med mig kameran ut och det gällde att passa på att knäppa lite kort innan batteriet dog pga kylan ;-).

Om 3 månader kanske man kan ta första fikat här... :-)



Det är helt otroligt med all snö och att den även ligger kvar på träd och buskar. Det har inte blåst nämnvärt sedan första snön kom.



Hm... skulle behöva beskära äppelträden... ;-)




Ett snöigt Kartorp






Lexi som gillar att vara ute med matte och inte bryr sig ett dugg om snö och kyla :-)




Någon som känner för att ta sig ett vinterbad :-)




Eftersom det var så vansinnigt kallt så fixade jag mockningen i raketfart. Höll på att frysa ihjäl i alla fall! :-O Blev klar lagom tills det var dags att ge pållarna lunchen och de kom farandes i full fart när de såg att jag hällde ut höt ;-).

Mat är gott! Där är vi lika jag och mina pållar ;-)



Hm - en fundersam Oktawia :-)



När det var klart med matning av kusar och påfyllt med vatten (som fryser på nollitd) så förpassade jag och Lexi in i stugvärmen. Fixade lite lunch till oss tvåbenta typer och resten av em tillbringade jag med mitt kortpyssel. Och som vanligt försvann tiden vansinnigt fort! Hann i alla fall att göra ytterligare 3 kort idag sedan blev det hastigt och lustigt dags att ge sig ut i kylan igen.

Strax innan kl 15 kom M2 och Oktawia blev iordninggjord för ett hoppträningspass för AE på Vittvångs gård. Det tog längre tid att köra än vad jag kom ihåg så vi kom i sista minuten. Oktawia gillade inte alls att behöva åka längre än vanligt. När vi åkte förbi infarten till ÖFK var det en dam som började rumla om i trailern. Resten av vägen så trampade hon runt eller gungade i trailern... och när vi lastade av så gick det undan. Lite lätt stressad var hon när vi kom in i ridhuset, men bara hon väl kom in och såg vad som var på gång - ja, då coolade hon ner sig direkt!

Hoppträningen gick för övrigt jättebra. Oktawia hoppar allt man styr emot och verkar tycka det är rätt kul! Hoppade en liten bana idag och film på det hela kommer.

Träningen drog ut på tiden så det var full fart hemåt (så gott det gick). Fixa pållan och så ut i hagen till em maten. Själv rusade jag in och slängde i mig den väntande middagen som maken fixat. Sedan full fart in till ÖFK. Kom typ 45 min för sent till Dressyrmötet, men de vissta att jag skulle komma när jag var klar med Oktawia. Hann lyssna lite i alla fall och se vilka övriga dressyrnissar som finns i klubben :-).

Kom hem igen till kl 20, fixade lite inne och så blev det dags att ge sig ut igen. Sista gången för idag ialla fall ;-). Pållarna blev snabbt intagna och kvällsmaten serverades. Oktawia får ha 3 täcken på sig igen eftersom det är så förbaskat kallt. Känns som om jag också skulle behöva ha typ 3 jackor på mig, men det har jag ju nästan... ;-)

Och som grädde på moset... Nu ikväll så snöar det igen - känns som om det räcker nu!

Det var allt för idag - nu ska jag förpassa mig tillbaka till Wallanderfilmen ;-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0