6/1 Onsdag - Fortsatt kyla

Fortsatt totalt sabla svinkallt... *suck*. Blev väckt 8:45 då jag fick kaffe till sängen... hade beställt väckning trots mina utsvävningar i natt... lika bra att börja chocka kroppen... i natt så hade vi -26 grader och maken serverade kaffet med ett hurtfriskt - nu är det bara -22 grader! Jag låg kvar i sängen under ett varmt täcke och zippade i mig kaffet.... hade ingen som helst lust att kliva upp innan han fått fart på kaminerna. Underhållsvärmen står nämligen på svala 17-18 grader. Funkar alldeles utmärkt när man sover... men inte så skönt att befinna sig i annars - om man inte är påpälsad med underställ, fleecetröjor och fårskinnstoflor... och jag vill kunna masa runt i morgonrocken en stund och vakna till liv... Som tur är så går det snabbt att få upp värmen med hjälp av kaminerna i alla fall :-)

Under fm gjorde jag inte många knop, sorterade ur lite kläder i min garderob och upptäckte att jag kommeri en hel del gammalt jag inte kunnat ha på 10 - det kändes jättekul :-). Plockade rätt på min kurslitteratur som ska med till jobbet i morgon. Kollade att jag hade allt annat klart också. För övrigt så surfade jag runt på Internet... maken spelade ju TV-spel eller nåt sånt i vilket fall som helst.

Efter lunchen så åkte vi i alla fall ut till Marieberg en sväng. Vet inte vad det var maken var ute efter, han fick inte tag på det i alla fall. Jag kom hem med 2 st satinörngott från Hemtex, ett par svarta tights i ylle som jag ska ha till en kjol jag kommer i nu. Annars så tycker jag inte det finns så mycket på rean att shoppa direkt. I alla fall inte i min smak... har ju så vansinnigt svårt för alla dessa tunikor med avskärning under bysten  - herregud! Man ser ju ut som en gravid flodhäst ÄVEN om man är jättesmal :-O Hitta en tunika som är mer rak eller i alla fall utan avskärningen är ju helt hopplöst. Övriga toppar är tunna och i syntetmaterial som man fryser ju halvt ihjäl om man ska nåt sånt på sig.

Till våren kommer jag behöva införskaffa rätt mycket nya kläder, frågan är ju bara vart man ska shoppa kläder. Får nog bli en liten busstur till Ullared ;-)

Var hemma igen lagom till pållarna skulle ha sin em-mat och sedan så förpassade jag mig ut i mitt svinkalla stall och mockade frysta bajskottar. Lyckades också sätta grepen i en djupfryst hög lite väl våldsamt - så det sa knak och i morgon måste jag till Granngården och köpa ett nytt grephuvud *fan också*.

Ordentligt genomfrusen kom jag till sist in i stugvärmen och kunde fixa middag - här behövdes det varm mat för att få upp värmen igen ;-).

Vår schäfer Lexi kan ju vara ute hur länge som helst, Lillan vill gärna vara ute och framför allt springa ner till grannen.  Dock är det med tjockt vintertäcke på och i omgångar av 3 minuter som hon vill vara ute. Katterna då... nä, de vill inte vara ute alls... I kattrummet ligger alla katterna i en hög på klätterställningen och sover. Och "innekatterna" är innekatter i ordets rätta bemärkelse. Framför allt så gör de inget annat än sover... frånsett äta mat mellan varven...

Tussan har sin favoritplats i fönstret, trångt men va fan!



Nalle vill ju ha lite mer utrymme och hade lagt beslag på mitt skrivbord - som vanligt...



Man ska nog bli huskatt i sitt nästa liv - hos en snäll människa och djurvän som jag själv ;-).

Till och med stallkatten Prickan sover dagar som denna. Hon är dessutom lite fiffig och fixar sina egen sovsäck ;-)



Oktawias vintertäcken duger även till en liten kisse ;-)


Resten av kvällen har jag sedan varit placerad framför datorn och kollat igenom några avsnitt av Collision på svtplay - vad göra när man inte kommer ihåg att kolla på TV... Nu ska jag i alla fall förpassa min rumpa ut i kylan igen. Dags att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten. Tur att de små djuran klarar kylan bra i alla fall - bara att ösa på med ektra hö så fryser de inte.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0