9/1 Lördag - rensning

Fortfarande totalt svinkallt. Upp vid 8 för att släppa ut pållarna. I vanliga fall klarar jag av att gå ut med bara jackan över morgonrocken och så stövlar - kanske inte så snyggt, men ingen ser mig i alla fall *fniss*. Men vid - 26 grader så blev det till att rota fram ett par överdragsbyxor att ha på sig under morgonrocken - jag vet, skitsnyggt ;-). Överlevde kylan  i alla fall.

När jag väl kom in igen så blev det till att få liv i kaminerna. När det är kallare än -25 grader stannar vår luftvärmepump och våra elelement står på "nödvärme", vilket är lika med 15 grader i huset.... Inte så skönt kanske att befinna sig i någon längre stund om man inte pälsar på sig... efter 2 timmars eldande så hade jag i alla fall fått upp temperaturen till 20 grader och det var riktigt skönt inne.

Så fm gick åt till att vara eldvakt och mellan turerna fram och tillbaka till kaminerna för att slänga i mer ved så passade jag på att rensa bland mina prylar. Var tvungen att sortera i ett skåp för att få undan prylar ur ett annat skåp ;-). När man plockar fram saker som legat undanplockade i drygt 15 år - då är det dags att slänga... började plocka om bland lite gamla böcker i ett bokskåp, upptäckte då att jag hade böcker på dubbla rader... böcker längst bak var ett helt gäng pocketböcker... de har jag läst och det var typ 18 år sedan! Hade totalt glömt bort att jag hade dem - inget att spara på alltså. Vips så frigjordes det lite utrymme och jag fick undan det jag ville. Ska försöka låta bli nu att samla på mig nya prylar bara ;-).

Har idag också gjort storstädning av toan där kattungarna bor... alltså fick maken vara kattvakt och se till att kissarna höll sig på samma ställe - på ett ungefär i alla fall... det är full fart på dem och de är hur söta som helst ;-)


Lite fundersamma på vart de hamnat är de allt...







En som är väldigt nyfiken på kissungarna - det är Lexi det... men alla är inte lika nyfikna på Lexi ;-)

Tuff brud i lyxförpackning var det visst *fniss*





Men det finns nyfikna kissungar också...




Kan man se mer gullig ut? ;-)




Jo, man kan se lite försiktig ut också ;-)




Schäfer vs kattunge



Lexi skulle vara helt överlycklig om hela gänget kissungar hoppade upp och klättrade på henne ;-)

Kattungarna blev sedan återbörde till sitt lilla rum, nu har de rent - för en stund i alla fall. För hur bedårande de små liven än är... så ställer de till som fan.

Min katt Nalle, som är uppfödd i stallet, har ju andra kvar på liggplats... fortfarande så hyser han förkärlek till att lägga sig i tvätthon. Att han gillar att ligga där på sommaren är ju en sak, då är det svalt och skönt. Men en dag som denna!!! Totalt svinkallt!



På em så förpassade jag mig ut stallet och fixade mockningen - höll på att frysa fast i stallet! Jag hade tänkt gå ut och gå med Oktawia, men det var -18 grader och jag klarade bara inte av att vara ute längre än vad som krävdes för att fixa iordning stallet. Däremot så såg jag att Oktawia och Bianca busade som idioter i hagen - så de fixade sin motion själva... duktiga pållar! I morgon ska MW rida lektion så då blir det ingen vila i alla fall...

Sen em så drog vi ivägen en sväng. Jag hade ringt på en annons om en begangnad furusäng + 2 sängbord för 500 kr. Detta måste jag ju kolla in - sängramen är 4 år gammal och alltihopa var hur fint som helst, inga repor eller slitet. Materialet är oljad furu. Detta ska jag iväg och hämta och betala i morgon - så småningom ska det hela målas i vit lasyr. Ska även måla om min furubyrå och min lilla furuspegel som min morfar gjort. Ska dock vänta med målningen fram tills i vår ;-).

När vi var hemma igen så fixade jag iordning en laxrätt med medelhavsgrönsaker. Alltihopa in i ugnen 20 min och sedan klart - smakade hur gott som helst - men det är ju inte svår när det gäller nåt med lax ;-).

På kvällen åkte jag upp till I-L och fikade en sväng med henne och snackade bort ett par timmar. Det var trevligt - trots att jag var tvungen att ge mig ut i kylan, men vad göra för lite social samvaro ;-). Kom lagom hem för att ta in och natta pållarna och nu är det bara lite TV-tittande kvar för kvällen. Komissarie Lewis var det visst - börjar NU.

Det var allt för idag!

/Lizzie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0