11/7 Söndag - Först ridhuset, sedan plock...

Klev upp vid 8.30 för att fixa lite hö till pållarna. M1 var inbokad till kl 10 och det kunde vara bra att Oktawia inte behövde jobba på tom mage ;-). Vid 9.30 så konstaterade jag att det skulle bli en mycket varm dag... det var redan 26 grader varmt i skuggan... *pust*. M1 och P kom på utsatt tid vid 10-snåret och Oktawia blev iordninggjord för ett pass med hoppning. När vi var framme vid ÖFK så blev det ridhuset direkt. Inte ens att tänka på att skritta fram ute - luftten stod helt stilla och det var väldigt skönt att gå in i ett svalt ridhus.

Dagens hoppövning bestod av 2 hinder på en rät linje med ett galoppsprång emellan. Först skritt och sedan trav över bommar, för att forstätta med krysshinder och till sist hela färdiga serien. Oktawia var för dagen jättetrött - antagligen påverkad av värmen hon också. Hade ingen större lust att behöva galoppera, men själva hoppningen funkade bra.

Blev ett litet lagomt pass med tanke på att hon jobbade på bra, värmen, trötthet osv. När vi klev ut från ridhuset var det som att gå in i en bastu... Oktawia var fortfarande svettig när vi kom hem så hon blev avsvampad med tämligen svalt vatten - det tyckte hon var väldigt skönt... Sedan ut i hagen och det första hon gjorde var att rulla sig i dammet. Fint skydd mot insekter blev det i alla fall ;-). Jag pysslade klart i stallet, plockade rätt på alla prylar, mockade boxar och trailer. Avslutade med att göra rent utrustningen och sedan var det dags för mig själv att få i mig lite mat.

Trött och pga den extrema värmen så var det inte läge att ställa sig och laga mat, det fick bli ett par mackor och kaffe.

Det var meningen att T skulle komma vid 13-snåret för att vi skulle gå i genom lite grejer och städaupp i gästrummet. I väntan på honom så började jag rensa mitt skrivbord - det var extremt välbehövligt. Har inte gjort någon städning av mitt skrivbord sedan vi började att fixa mitt kök... det är ett tag sedan ;-).

T dök upp strax efter kl 15 och då hade jag hunnit klart med mitt skrivbord och istället samlat på mig en rejäl hög med skräp som skulle till pappersåtervinningen...

Både T och jag höll på att dö av värmeslag, blev badkläder på och min lilla pool fylldes med vatten. Dock alldeles för kallt för något bad idag...

Sedan tog vi itu med innejobbet. Möbler från sovrummet flyttades in i TV-rummet som får vara mitt sovrum ett tag tills jag är klar med rustning av sovrum och hall. Kommer väl ta resten av sommaren om värmen fortsätter... T plockade rätt på grejer från gästrummet och det städades för att nu funka som förråd ett tag. Vid 17.30 var vi trötta och hungriga - dags för paus, men ingen av oss orkade laga mat i värmen. Fick duga med ost och kex ;-). Vi bestämde oss för att jobba på ett tag till och sedan grilla lite senare. Efter pausen var det fortsatt plock av prylar och sedan så gick T lös på övervåningen med dammsugaren och jag moppade golvet. Skönt att få städat - har ju blivit dåligt med städning eftersom vi hållit på med en massa annat.

Det blev dags för grillning och under tiden som T fixade iordning grillen så dammsög jag undervåningen också - behövs rejäl städninga här också, men det får jag ta på onsdag. Ska jobba mer med köket på tisdag så vi kommre ställa till rätt snart ;-).

Så äntligen var vi klara och dags att grilla lite korv. Varmt och kvalmigt så man nästan var färdig på att avlida. Iklädd biki för att inte dö av värmeslag tänkte jag käka min korv... men lagom man satt sig vad händer!!! Jo, jättesstora och iskalla vattendroppar kommer ner från en svart himmel.... Bara att plocka in allt i köket och T fick grilla klart under paraply - inte klokt egentligen.... en kort liten skur kom... precis när vi skulle sätta oss ner ute... *suck*

Efter korvätandet så blev det en dusch. Jag fixade sedan mer vatten och la ut rejält med hö till pållarna och sedan så styrde jag kosan in till lägenheten.

Kvällen avslutades således med att kolla på film på T's nya TV. Filmen vi kollade på var katastroffilmen 2012 - rätt spännande faktiskt. Till sist så var det dags att åka hem och sent som attan hamnade jag i min säng.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0