17/7 Lördag - Först varmt sedan regn...

Dagen började varm och solig. Först blev det frukost på altanen, men sedan så satte vi igång. Det var dags att ta itu med det slitsamma arbetet att fixa ny sommarhage till mina hästar. Så iklädd en turkos prickig bikini och gummistövlar satte jag igång - mycket sexig utstyrsel ;-). T hade på sig jeans och t-shirt, men så fick han också uppdraget att dra upp stolparna...  bland alla miljoner med brännässlor. Men först så blev pållarna förpassade till gamla vinterhagen eftersom vi alltså skulle plocka ner den gamla sommarhagen.

T rev alltså gamla hagen och jag tog rätt på den gamla tråden, som slängdes. Jag plockade också rätt på stolparna eftersom de ska användas till nya hagen. Det var ett tungt jobb i värsta sommarvärmen. När hagen var nerplockad så blev det ett avsvalkande dopp i min lilla pool och efter det flädersaft och kanelbullar i skuggan - smakade mums.

Det var himla skönt med vilopaus - jobbet med att ta ner den gamla hagen var jobbigare än vad vi räknat med och självklart hur varmt som helst.

När vi vilat klart så satt vi gång med att släpa ut stolparna i nya hagen, nu hade det börjat mulna på och det mullrade på håll. Ingen åska rakt över oss och alltså så satte vi igång med att stolpa.

Den senaste tiden regnande har i alla fall gjort marken mjuk och det var inte heller fartligt med sten i hagen. Dock är det en hektar stor hage som ska stolpas och det tar tid. Vi stolpade på och det började regna lite, bara skönt med lite regn ;-) Till sist så regnade det ordentligt, jag hade ju bikini på mig så det gjorde ingenting, men efter ett tag så började jag faktiskt FRYSA!!! Det var länge sedan ;-) Be stämde oss att göra klart en sträcka innan vi gav upp, fick alltså klart med 1/3-del av hagen innan vi gav upp. Då var T väldigt trött i armarna efter att ha slagit i stolparna - inte alls konstigt!

Det finns en gräns för hur mycket man orkar på en dag, så vi la ner jobbet för idag. Gick in och torkade oss och jag fixade lite soppa till lunch. T for sedan hem till lägenheten för att ta sig ett bad ;-)

Em tillbringade jag med att rensa lite skit från gamla datorn. Sparade över innehållet i de olika mapparna till den externa hårddisken . Sedan fixad jag ett e-postprogram till min nya dator och la in inställningarna för mitt e-postkonto. Dylika datorpyssel tar sin lilla tid.

Under tiden så spöregnade det så det var ingen idé att var ute. Försökte sedan kolla på TV, men det regnade så mycket så parabolen funkade inte :-(

Istället så blev det till att ta itu med min enorma hög med strycktvätt. Har 3 st stolar i vardagsrummet som är fulla med stryktvätt. Har inte strukit något sedan typ april... mest pga av att vardagsrummet sett ut som ett bombnedslag under min köksrust... sedan kom ju värmen ;-). Men nu var det i alla fall bra väder för att stryka tvätt - om än skittråkigt göra!

Blev rent på en stol  alla fall.

Vi 20-snåret var jag ute och kollade till pållarna. De fick hö att käka på och då fyllde jag på vatten. De verkade inte må dåligt av regnandet i alla fall.

Vid 20.30 så stoppade jag in vovvarna i bilen och vi åkte in till T. Vovvarna tyckte det var himla trevligt att få ut och åka bil och blev riktigt uppspelta av att komma in i lägenheten. Lillan hittade snabbt klippansoffan där hon snart låg och snarkade. Lexi var lite mer rastllös av sig och det tog ett tag innan hon varvat ner.

T och jag kollade på Mördare okänd och man sitter riktigt bra i hans nya soffa :-). I lägenheten funkar ju TV:n även i störtregn ;-).

Var hemma igen vid midnatt och roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0