12/6 Lördag - en regnig och blåsig dag

Vaknar upp till en regnig lördag. Ut vid 8 för att ge hästarna frukost. Idag fick de stå inne och käka sitt hö eftersom M1 skulle komma på morgonen för att rida pållan. Så vid 9.30-snåret kom M1 och P och pållan blev iordninggjord för lite dressyrtrimning inne på ÖFK.

Det blåste fullkomligt storm när vi åkte så det var inte tal om att rida ute, då hade vi blåst bort. Det blev ridhuset direkt. Oktawia var duktig idag, hon var pigg och ville helst springa fort - framför allt när det blev frågan om lite mer samlande arbete... jobbigt då... men numera kan damen ta en korrigering, bli arg, men sedan jobba vidare och kämpa på... Så damen var riktigt duktig idag. Jobbigast är samlad galopp på volt där M1 minskar volten för att sedna göra en bakdelsvändning ur skritt, byta varv och fatta  ny galopp... jättejobbigt tyckte pållan. Men verkade ändå nöjd och belåten efter ridpasset och klev snällt in i trailern.

När vi kommit hem och pållan blivit omhändertagen så var det hagen som gällde. Fullt ös ut i hage och lilla Bianca i full fräs efter. De drog en repa i vild galopp i stormen innan de började käka gräs :-).

För min del så blev det lite lunch och efter lunchen så satte jag och T igång med lite jobb av köket. Idag så måttade vi in köksön och den skruvades fast i väggen. Nästa steg var att koll hur bänkskivan skulle ligga och där börjar nästa bekymmer... för att bänkskivan ska ligga rakt så kommer det fattas 4 cm inne vid väggen... funderade länge och väl hur jag skulle lösa problemet och det jag kom fram till är att just mot väggen blir det till att såga till en smal bit och limma fast mot bänkskivan. Det får bli ett jobb för morgondagen eftersom cirkelsågen måste letas fram först.

Det vi fick gjort var i alla fall att EN väggskiva kom upp ;-) den vid köksön, vi sågade till den skivan som ska vara på andra sidan fönstret, men där finns ett eluttag som ställer till det och sticksågen måste letas fram. Nu var klockan rätt mycket och jag slängde mig ut i stallet för att mocka i raketfart. Sedan var det full fart in till ÖFK för att vara med på funktionärsfesten som gick av stapeln i kväll.

Kl 16 var jag alltså inne på ÖFK igen och kvällens aktivitet började med en tipspromenad där jag och kompisen K tog sällskap. Frågorna var inte alls av den lättare sorten utan det var vilda gissningar ;-) - vi lyckades i alla fall pricka in 7 rätt av 10 frågor så det gick rätt bra ändå ;-).

Under tiden som grillen tändes fick vi övriga aktivera oss med lite brändbollsspel. Det var jättekul... är väl cirka 10 år sedan jag spelade brändboll och jag träffade bollen - nästan.. och trots att jag var trött i kroppen så kunde jag inte låta bli att satsa järnet när det var dags att springa - kommer ha träningsvärk i morgon ;-)

Tyvärr så förlorade mitt lag, men vi kämpade tappert :-). Det var i alla fall hur kul som helst att spela brändboll :-)

Efter ansträngningen så serverade det hamburgare och korv med tillbehör i ridskolans cafeteria - smakade finfint och så träffade man lite trevigt folkt :-)



Var hemma igen vid 20-snåret och då gjorde jag klart hästmaten och sedan blev det datorn en stund. Kom fram till att det äntligen slutat blåsa i alla fall ;-)

Nu ska vi kolla på en film och käka lite ost och dricka nåt glas gott rödvin... Pållarna får vara ute en liten stund till innan det är dag för intag och kvällsmat.

Så roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0