13/6 Söndag - En blandad dag

Dagen idag har inneburit en blandad kompott... började dagen med att försöka komma någonstans i köket... långsamt går det framåt, man måste ju mäta ordentligt så det inte blir fel och det tar tid. Nu var det i alla fall dags att få upp pärlsponten så vi satte igång vid 10-snåret... och tid tog det... men framåt em så började det likna nåt :-)



Det som tog längst tid var att räkna ut vart hålet för eluttaget skulle vara i skivan, men efter ett misslyckat försök *harkel* så fick T till det och hålet blev bra och vi kunde fortsätta med pärlsponten.  

När vi blivit klara med pärlsponten så hann vi i fixa med en bänkskiva. Jag är glad att jag köpt en ny sågklinga till cirkelsågen... Bänkskivan som ska ligga längst in i hörnet behövde kortas av och det tog en stund innan vi kommit igenom. Det rök bra och ett tag så trodde vi att skivan skulle börja brinna... men till sist så var skivan i rätt längd och placerad på rätt ställe och äntligen börjar det förskräckliga hörnet se mindre hemskt ut :-)



När vi kommit så långt fick det räcke med jobb i köket. Kl var 15 och M1 var i full gång med att göra iordning Oktawia för dagens aktivitet - programridning inne på ÖFK. Pållan var lite avslagen i stallet och det visade sig att hon även det under ridpasset också. Lite mer bjudning hade inte skadat... men för övrigt så skötte sig pållan bra under själva programridningen. De tips som M1 fick var att försöka få igång pållan lite mer, hon behöver bli lite rappare i benen och för hjälperna. Är lite seg vid igångsättningar osv, men domaren förstod att det inte var helt enkelt att "gå på" pållan eftersom man inte vill att hon ska tjura ihop... syns lång väg att det är en dam med lite humör och då har hon ändå blivit milsvid mycket bättre mot hur det var för bara 1,5 år sedan. Så sakta men säkert går det framåt. M1 var nöjd med genrepet i alla fall och jag tyckte pållan skötte sig bra. Hon bryr sig inte ett dugg om domarbordet, inte heller det vita dressyrstaketet eller andra konstiga saker. Så det är bara att fortsätta att träna och se glad ut, vi är på rätt väg i alla fall :-).

När vi var klara med programridningen så blev det en liten skrittpromis ner till Hästhagen och tillbaka. När vi var nästan framme vid bilen igen så sprang vi på min ena moster. Det var jättekul för henne har jag inte träffat på över ett år :-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen, på med flugmedel och sedan ut i hagen igen. Själv så käkade jag lite mat och sedan så blev det lite fix i trädgården. T gick lös med grästrimmern och jag tog bort lite gammal eltråd som ska slängas. Jag försökte sedan mig på att köra med grästrimmern, det gick en stund men eftersom den vibrerar så gav min högra hand upp efter ett tag och resten av kvällen så hade jag 3 bortdomnade fingrar på höger hand och svårt med greppförmågan... sviter av min gamla inflammation i armbågen...

Jag lyckades i alla fall med att plantera lite blommor senare på kvällen. 4 st blommlådar har ikväll fått nya blommor...

De två små lådorna som är på framsidan av verandan:



Och så de två lådorna som är på husets östra gavel:



Avslutade kvällen med att gå en runda i trädgården och kolla till rabatterna. Ogräset växer ju som ogräs, men även lite sommarblommor står i full blom :-)

En vacker spansk näva



Blågull...



Brandgul lilja - planterad av min gammelmormor för rätt länge sedan nu, men den blommar frisk varje år :-)



Hann precis gå klart min runda när det började skvätta uppifrån, bara att gå in en sväng. Strax innan kl 21 var jag ute igen  för att fixa hästarnas mat och ta in dem för kvällen. De kom villigt in eftersom de gärna ville ha sin kvällsmat :-)

Resten av kvällen tillbringas sedan i soffan för att glo på film innan det är dags att hoppa i säng. I morgon är det dags för en ny arbetsvecka... 3 veckor kvar till semestern...

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0