22/6 Tisdag - fortsatt ös...

Flexade ut lite tidigare idag, redan kl 14 pös jag hemåt och det kändes hur skönt som helst i det underbara sommarvädret. Men det var inte för att lata mig som jag åkte hemåt, nädå! Inbokad hade jag en snubbe från Anticimex som skulle besiktiga huset eftersom jag har ny försäkring på huset och försäkringsbolaget står för en trygghetsförsäkring ifall besiktningen blir godkänd vill säga. Har ju ett gammalt hus så man vet ju aldrig... badrummet är ju renoverat senast 1976....

Jag hann hem i god tid innan besiktningen så vovvarna rastade sig och jag passade på att mocka i raketfart så det blev gjort. Besiktningsmannen kom sedan på utsatt tid och knatade runt i huset, kröp på alla fyra, hummade och knappade in på sin lilla palmdator... lite nervöst var det allt... Och hur kul är det att ha en främmande människa som kryper runt och synar saker som VÄLDIGT sällan blir städat *harkel*... och upp på vinden!!

Nåja, det hela gick bra i alla fall. Våtrumsmattan och avloppsbrunnar håller tätt, inte heller några problem med vinden eller under diskbänken. Tyvärr så kommer man inte in under huset så torpargrunden går ej att kontrollera. Så huset blev godkänt på alla punkter då utom husgrunden... det viktigaste är i alla fall att det inte är några vattenläckage någonstans. För allt annat fick godkänt. 

 När besiktningsmannen åkt så skulle jag passa på att slipa bänkskivan en sista gång, fick jaga hundarna ett par gånger bara, sedan kunde jag gå lös med slipmaskinen på bänkskivan en sista gång. Blev bra :-)

Efter slipjobbet blev det en stunds paus och kaffe i trädgården. T kom hem från sitt jobb och käkade lite, sedan blev det till att haka på trailern på min bil och vi åkte iväg till K-Rauta. Behövde få hem en pärlspontskiva till eftersom jag behöver göra på en väggskiva som blev för smal.  När vi var på K-Rauta så passade jag också på att köpa en liter snickerilack och liter elementfärg.

Vi tog en sväng till Mediamarkt också, men hittade inget intressant.

När vi var hemma igen så satta vi genast igång.

Jag tvättade rent väggar och element under fönstrena. Eftersom det är nya skåp  i köket så ser ju elementen extremt sunkiga ut...

Är i verkligen stort behov av lite färg ;-)




Målade först väggen och sedan fick elementet en omgång av pensel och färg. Kommer behövas ett par målningar till för att täcke helt och hållet, men visst blev det skillnad efter en omgång färg!



Har man inte råd att köpa nya element så kan man trolla med lite färg ;-).

T och jag sågade sedan till resten av den väggskivan som skulle upp och efter lite felsågande... jag mätte fel *harkel* så blev det bra. Skönt - nu är väggen klar...

Nu tyckte T att han jobbat klart för idag, och klockan var ju nästan 21... han hade ju skruvat i lite knoppar också, så fick det alltså bli... ska måla mer i morgon och det fanns inget mer jag kunde göra för ikväll i alla fall.

Istället tog jag en tur ut i hagen... där hittade jag en söt liten fotomodell...

En liten kissemiss låg och solade bland pållarna hö...



Här är vi inte rädda för några hästar inte... men det gäller ju att ha koll...



Men är man en kisse så njuter man av tillvaron... ;-)



Pållarna, som också var i hagen, brydde sig inte nämnvärt om att jag kröp runt ute i hagen med kameran i högsta hugg ;-)



Jag fixade sedan klart med hö till pållarna och vid 21.30 fick de komma in för kvällen. Snabb koll av dem och maten serverades.

Mycket mer vettig blir det inte ikväll. Dags att varva ner så man kan somna någon gång :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0