23/6 Onsdag - plock...

Äntligen riktig sommarvärme och jag hoppas det håller i sig över midsommarhelgen :-). Efter jobbet tog vi en tur ut till Marieberg, först in på Apoteket och jag köpte avmaskningsmedel till pållarna och sedan blev det en tur till Systemet. Jag skulle bara ha ett par cider till midsommarafton och T lite öl... men vad händer när man väl går runt i butiken... hittar först roséshiraz-vin, 2 olika som måste provas under semestern, sedan sprang jag på ett par flaskor Hallonvin - de 2 sista flaskorna i butiken - måste ha! När jag ändå var i farten fyllde jag på förrådet av Martini till semestern och så blev det cider även med tanke på semestern... - så kan det gå!!

Vinstället blev fullt i alla fall ;-)



Efter lite käk och så kaffe ute i trädgården så blev det dags att ta itu med stallsysslorna. T tog en tur på min åkklippare och klippte hela gräsmattan - även med åkklippare så tog det ett par timmar.

Jag har under kvällen, efter stallsysslorna, fortsatt med plocket i köket. Eftersom M1 kom och red ut på Oktawia kunde jag koncentrera mig på att jobba inne.

Först målade jag klart element och väggen under bänkskivan. Eftersom T hade skruvat dit de sista knopparna så fixade jag finliret med att ställa in höjden på lådfronterna, lite pilligt - men till sist så fick jag till det. Sedan så började jag med plocket av prylar i vardagsrummet... det är nu det stora jobbet börjar... nu ska alla prylar sorteras och det ska rensas. Grejjer som jag inte använt de senaste 20 åren ska skickas vidare. Har jag inte använt saker på 20 år så är det inget som jag kommer att sakna...

Kom i alla fall igenom 3 lådor... prylarna som ska in i skåpen har ju stått i vardagsrummet i en månad - resultatet är damm och päls på allt. Alla brukar och prylar behöver alltså diskas innan de åker in i de nya skåpen!

Tid kommer det att ta innan köket är i ordning - det är uppenbart!

När M1 var tillbaka från uteritten med Oktawia, som gick bra, så avmaskade jag pållarna. De fick stå inne resten av kvällen men kvällsmaten kom lite senare så de skulle svälja ner avmaskningsmedlet ordentligt.

T hade ingen som helst lust att hålla på att plocka prylar till köket så det fick räcka för idag. Jag tog en runda i trädgården och passade på att njuta av mina Pioner som precis börjat slå ut :-)

De vackraste pionerna som doftar helt underbart!



Nu får det fan inte komma något regn som förstör mina älskade pioner!!!

Pållarna fick sin kvällsmat vid 21.30 och nu ska jag kolla lite på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden :-).

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0