14/3 Söndag - Dag med pyssel

Min tur att släppa ut pållarna på morgon, så det blev ingen sovmorgon. Lika bra det - då får man mera gjort.

Dagen har i stora delar ägnats åt pyssel... Har målat lite småslöjd, material som jag ska göra små skyltar, grattis-kort osv eller vad det nu månde bliva så småningom. Nu är det målat i alla fall. Insåg att jag var tvungen att åka till Panduro för att shoppa mera allmogefärg och lite andra tillbehör, så fram på fm fick jag fart på T så vi drog till Marieberg.

På Panduro shoppade jag mer antikvit allmogefärg och även svart till dekoren, det blev också lite distanstejp och dubbelhäftande tejp som ej är permanent. Skär till en schablon själv, men den ska ju sitta stilla när jag målar.

När shoppingen var klar så blev det en tur till Ikea. T kolla på soffor och jag behöver en ny resårmadrass. Den jag har är iofs ny, men behöver komplettera madrass till min nya säng och eftersom jag gått ner 27 kg i vikt behöver jag ha en madrass som är medelmjuk. Min nuvarande är fast - blir inte alls bra. Så nu vet jag vad jag ska shoppa, plockade med mig lite kataloger osv med hem också.

När vi tittat klart så åkte vi till Café garden och käkade varsin räkmacka - lunchtiden hade ju passerat för länge sedan. Jag avslutade ätandet med deras vrålgoda wienersemla - mums - sedan så behövde jag inte äta något mer den här dagen ;-).

Väl hemma igen så fixade jag klart med allt i stallet. Sedan så målade jag min korg en gång till. Ritade schablonen och skar ut den. Sedan så var det dags att åka iväg på danskursen.

Dagens skörd av pyssel...



Jag har också hunnit med att vika små presentkartonger av tunnare kartong, men de ska dekoreras också innan de är klara.

På danskursen fick jag i alla fall en liten aha-upplevelse. Har väldigt svårt för en "ormande" rörelse som heter "camel", men fick idag lite hjälp och in lite känsla vad det är jag ska göra med min kropp egentligen. Allt handlade om att vinkla bäckenet framåt tillbaka samtidigt som man ska hålla i med magen... om man säger så här - jag kommer nog ha en djävuls träningsvärk i morgon.... Annars så är det jättekul - får man bara till tekniken och kan hålla koll på både armar och ben så blir det nog bra. Idag hade jag i alla fall både en vänsterfot och en högerfot. Inte två högerfötter som jag haft tidigare... går kanske åt rätt håll med andra ord ;-).

När jag kom hem igen så hade min korg torkat och jag gjorde iordning min schablon och så målande jag. När det väl torkat och jag tog bort schablonen så....

det blev inte bra :-(. Spånkorg är nog inte det optimala att schablonmåla och smörpapper kanske inte är det bästa materialet att göra en schablon av... men, men jag kanske kan få till kanterna på motivet genom att justera med pensel.

Här är eländet!



Jag som var inne på att schablonmåla en bård i sovrummet här i vår, undrar om jag ska lägga ner den idén... jag var inte bra på det där med schablonmålning *suck*

Kanske bättre att måla hela korgen svart...

Vek lite presentkartonger istället ;-). Nu ska jag i alla fall kolla klart på Wallanderfilmen. Pållan fick hagvila idag också - ibland räcker tiden inte bara till... det är så mycket man ska hinna göra på en helg....

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Birgitta

Du kan skära ut schablonen i bokplast, sitter kvar medan du "stöpplar" och går lätt att ta bort efter...

2010-03-15 @ 12:37:22
URL: http://pysseltrollet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Tack för tipset! :-)

2010-03-15 @ 17:19:35
Postat av: Karin

Jag tycker hästen är jättefin på korgen - man måste börja nånstans, men smörpapper var nog inte det bästa lyssna på Pysseltrollet :)

2010-03-15 @ 19:53:01
Postat av: Lizzie

Man får lära sig av sina misstag ;-)

2010-03-16 @ 08:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0