27/3 Lördag - Tjafsdag...

Var uppe kl 8 och släppte ut pållarna. Käkade frukost lite snabbt framför datorn, hade en hel del att göra idag så jag satt inte och slösurfade så något. T fyller år i morgon och hans föräldrar, syster och svåger kommer för att gratta honom. Alltså behövs huset göras representabelt. Dessutom behöver jag hinna med att rida Oktawia också - träningen inställd pga att tränare är sjuk - men rida behöver jag göra i vilket fall som helst. Och under em hade jag en bilreparatör inbokad för att kolla på gamla 945:an för att se om den går att laga upp. Jag hade även hel del stryktvätt att ta rätt på och om det blir någon tid över hade jag tänkt börja pyssla med lite påskpyssel.

Hur utvecklade sig dagen då... til en riktig förbannad tjafsdag visade det sig...

Vid 9 serverade jag T kaffe och försökte få liv i honom så vi skulle komma igång med städningen.... det var lättare sagt än gjort... han var tämligen bakfull och typ hela dagen har gått åt till att försöka sparka liv i honom. Han tyckte det var totalt onödigt att han över huvud taget skulle behöva städa, utan det var helt på sin plats att JAG skulle plocka rätt efter honom och städa hela huset själv... Behöver jag påtala att jag var mer än lite irriterad...

Vid 12-snåret var han ur sängen, men förpassade sig till soffan istället - och jag trodde jag skulle bli komplett galen. Det ska bli SÅ skönt att bara ha mig själv och min hund och katt att städa efter.

Jag var tvungen att avbryta städningen och gå ut och mocka, hade nog fått totalt raseriutbrott annars. Sedan fick jag jaga på honom om att byta däck på 945:an. Den står med sommardäck, vilka är helt slut och ett var det punktering på. Eftersom bilreparatören tänkte bosera med sig bilen så ville jag ha dit vinterdäcken så jag kan åka iväg med de gamla sommardäcken och köpa nya. Bara att byta sedan och åka iväg och besiktiga bilen. Tyvärr får jag inte loss bultarna annars hade jag bytt däck själv. Frågan är om det inte hade gått fortare...

Det tog T 1,5 djävla timme att byta ETT däck!!!! Det som det var puntkering på, resten sket han i... tyckte att bilreparatören kunde byta däcken *suck*.

Hur som helst bilrepatören kom fram på em och kollade på det gamla öket - bilen alltså, inte T... Bilen har ju gått 21 000 mil, men är inge rostig så bilreparatören tyckte att det absolut är värt pengar att få igång på denna bilen. Det som ska åtgärdas är: det skumma elfelet, byte av lamdason, byte av bromsok bak, byte av packning i en packbox så det slutar läcka olja, byte av drag och byte av kamrem. De kopplade på bogserlina och skulle släpa med sig bilen, men där tog det stopp... alla fyra hjulen bromsar var totalt fastlåsta. Han hade själv en 945:a som skulle bogsera min bil - men bilen gick inte att rubba. Så jag ska se till att få hjälp att dra loss bilen och så kommer bilreparatören någon annan dag och hämtar bilen i stället.

Efter besöket av bilreparatören så fortsatte tjafset med att få T att göra någon vettigt och efter mycket om och men så fixade han dammsugningen. Undrar hur han ska göra sedan... antagligen anlita en städfirma!

Någon matlagning blev det i alla fall inte. Jag käkade lite själv bara och T fick hitta på vad han ville. Jag lagar ju bara nyttig mat och det är ju han inte intresserad av att äta i vilket fall som helst...

Fram på kvällningen så var det dags att göra nåt med hästen. Hade bokat med grannen att vi skulle åka till ridhuset. Så vid 18.30 var det dags att plocka in pållan och kl 19.00 åkte jag hemifrån. Lastade helt själv för första gången hemma och det gick hur bra som helst.

När vi kom fram till ÖFK så var det fullt med bilar och trailers så jag var tvungen att gå in i ridhuset och kolla om det var nåt på gång. Det var träning för handikappryttare, men de var i gamla ridhuset så vi kunde vara i nya ridhuset som vanligt.

Egentligen hade jag tänkt skippa ridningen eftersom jag var på så extremt dåligt humör efter att få ha hållit på och tjafsat med T hela dagen, men bestämde mig ändå för att rida ett pass.

Och för en gång skull så var Oktawia på bra humör. I början av ridpasset så var hon mer fokuserad på att hålla koll på vart Glimma (grannens pålle) var någonstans än att lyssa på sin ryttare. Dock var hon inge tjafsig eller stel - utan bara okoncentrad. Detta släppte dock och på slutet av ridpasset så skötte hon sig riktigt bra. Dessutom så funkade galoppen helt suveränt idag :-). Både i vänster varv som i höger varv. Kanonfina fattningar från trav och hon kunna hålla sig i en bra form under galoppen - rund och avslappnad :-). Inte en enda lite protestspark kom det - jag kanske har en liten dressyrpålla vad det lider i alla fall ;-).

Kände mig hur glad och nöjd som helst efter ridpasset - kunde inte ha avslutat denna tjafsdag på ett bättre sätt. När vi skulle lasta och åka hem så gick det jättebra att lasta Oktawia först och sedan kunde jag hjälpa grannen och stänga bakom Glimma. Var hemma igen vid 21-snåret - vips så var lördagkvällen avverkad ;-).

När jag kom hem sov T, men Otkawia klev ur snällt och försiktigt ur trailern så det funkade alldeles utmärkt. Pållan blev ompysslad och sedan serverades kvällsmaten. Själv förpassade jag min in och kollade lite på TV och sippade på lite Bailys.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0