15/5 Lördag - Köksrenovering påbörjas...

Jaha, idag var det dags att börja med den fortsatta köksrenoveringen. Den som påbörjades förra sommaren...

Vi satte igång kl 9.30 och vi började med bänkskåpen. Först tog vi rätt på knopparna - de ska återanvändas. Sedan åkte luckor och lådor bort.





Det visade sig vara lite mer än trixit att få bort bänkskivorna... vi fick slita ett bra tag innan de kom loss. Bänkskåpet var ju fastskruvade tillförbannelse, men efter ett par timmar så hade vi kommit så långt att vi slängt ut en omgång bänkskåp och kunde börja montera upp nya. Jag bestämde att vi skulle börja i hörnet... antaligen värst och lika bra att bli av med det först. Så det platta paketet på golvet innehåller det nya hörnskåpet...




Jag har ju svårt att förstå att det ska ta sådan tid att montera ihop en liten fyrkantig låda... *suck*. Nu var ju hörskåpet lite trixit - men TVÅ TIMMAR!!!! Fan med den här farten blir vi aldrig klara....



Hur som helst, efter att ha jobbat hårt i 4 timmar så var det dags för mat. T såg lite svettig ut och muttrade något om att "slavdrivare" och "tur att du inte är arbetsledare" och dylika saker... jag är ju betydligt mer målinriktad än vad han är och kan jobba hårdare för att bli klar ;-) Men mat måste man ha för att orka - så det fick bli riktigt "karlmat" - potatisgratäng och isterband ;-)

Efter lunch så hade krafterna återvänt och nästa lilla skåp skruvades snart ihop. Fint tänkte jag nu kommer resten gå som en dans...



Ha! Vilken optimist jag var... hade glömt bort att skåpet skulle innhålla 3 stycken lådor. Hade fått för mig att det verkar moderna och mer överskådligt att ha prylarna i lådor istället för skåp med hyllplan... funderade mer än en gång över mitt beslut när vi svor som borstbindare innan vi fått alla lådskenor på rätt ställe. Vet inte hur många gånger vi skruvade och flyttade om både skenor och lådfronter innan allt var på plats... Vid det här laget hade både T och jag rejält ont i knän och fötter efter att ha krälat runt på golvet i x antal timmar... Och så kom vi till nästa utmaning... fixa karusellen till hörskåpet.

Jag gav nu upp och satte mig med en kopp kaffe och överlät detta pyssel till T...





Till sist så var lådorna på plats karusellen likaså. Tyvärr var luckorna till hörnskåpet slutsålda för tillfället... men de kommer snart. Vi provade att lägga på bänkskivan som var tänkt att jag skulle kunna återanvända... ser snyggt ut på bildern... men tyvärr... det som inte syns är den 6 cm långa glipan mot väggen... :-(




Jag har ju ett hus som är cirka 100 år gammalt... alltså finns det inga räta vinklar eller väggar i detta huset... De gamla köksskåpet var uppenbarligen snickrade på plats i köket!! Så steg ett är att bygga upp väggen bakom skåpet med en gipsskiva och dessutom måste jag köpa nya bänkskivor eftersom mina gamla är för smala - *%&"#?¤&/)* skit!!!

T ville vid det här laget vila en stund. Jag gick ut och fixade stallet. Skönt att mocka och röra lite på sig efter att ha suttit på huk och på knä nästan en hel dag ;-). När jag var klar i stallet så var jag redo att forsätta en stund till... det var inte T... ingen idé att få honom på andra tankar. Så istället gick jag ut och njöt av det sköna vädret - helt plötsligt så hade det blivit sommar. Passade på att plantera perennaplantorna jag köpte i torsdags och blev på köpet av med lite ogräs. När jag höll på i rabatten så upptäckte jag att det växer så det knakar... så när jag var klar med planteringen blev det en runda i trädgården med kameran i högsta hugg.

Mina förgätmigej har börjat blomma - de är så himla fina och så BLÅ!!! ;-)



Hörde också ett dovt surrande i trädgården... hur många humlor som helst var i farten, men vart höll de hus.... jo vid mina vinbärsbuskar :-)

Bomber on the way



En hungrig humla i farten :-)



De vita påskliljorna blommar för fullt - de är så läckra med sin mitt som är orangegul - ser ut som om det brinner :-)




Efter rundturen i trädgården var jag fortfarande rastlös, och jag tyckte det var synd att sitta inne när det var så otroligt vacker kväll. Blev alltså en promenad med Lexi och det var hur skönt som helst. Vi var ute dryga timmen och jag fick rejält med steg på min stegräknare - det behövdes eftersom det inte blir många steg av att montera upp bänkskåp *fniss*.

Resten av kvällen kommer i alla fall att tillbringas i soffan. Nåt finns väl att glo på när det gäller TV:n ;-)

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0