19/5 Onsdag - Ridhuset

Varmt och kvalmigt har det varit idag också, tyckte ändå att det var rätt skönt ute när vi kom hem från jobbet. Eftersom köket inte inbjuder till matlagning direkt ;-) så får kvällsmaten ett tag framöver bestå av fil och müsli, så också idag. Det var ju i alla fall skönt väder så jag satt ute och käkade och drack sedan en kopp kaffe. Läste lite reklam och en tidning under tiden. Riktigt skönt att sitta i solen, även om det blåste lite.

Tiden rullar ju dock på fort - så det blev inte lång vila. Full fart ut i stallet för att fixa mockning och hästmaten. T försökte igen att klippa gräs med min åkklippare, men det är nåt fel på den *suck*. Funkar asbra i 10 min för att sedan tvärdö.... när den får vila en timme hoppar den snällt i gång igen och så upprepar sig scenariot igen. Mycket märkligt... blir till att ringa gräsklipparereparatören i morgon igen...

Var lagom klar i stallet i alla fall när M1 och P kom vid 18.30. Oktawia blev iordninggjord för en tur in till ÖFK och även idag fick Lexi följa med. Riktigt duktig har Lexi blivit på att åka snällt i bilen - det lilla yrvädret lär sig snabbt :-).

M1 skrittade fram ute och själva träningspasset skedde i nya ridhuset, till att börja med var vi helt själva, men efter en stund så började det droppa in lite andra hästar. Oktawia skötte sig bra, lite störd i koncentrationen blev hon när det kom hästar, men inte så farligt. För övrigt så var hon jätteduktig idag. M1 börjar ställa krav på galoppen och Oktawia tyckte det var lite jobbigt, men jobbade på ändå. Framför allt så går det numera att ställa krav på att hon ska jobba lite till även när hon är jättetrött. En riktigt liten duktig pålla :-). Lexi var också jätteduktig under tiden som vi var i ridhuset. Låg och sov som en gris så det märktes inte ens att man hade en hund med sig... det var först när det gått cirka en timme som hon blev lite pipig och tyckte det blivit lite väl långtråkigt ;-)

Vi skrittade av runt SM-banan och Lexi tyckte det var trevligt att få lukta på varje kvadratcentimeter av marken ;-).

Innan vi åkte hemåt så gick jag till kontoret och hämtade 2 st schabrak som jag beställ, ett dressyrschabrak och ett hoppschabrak - det är tävlingsschabraken som kommit och de var jättesnygga. Så nu kommer pållan vara riktigt tjusig på lördagens lilla klubbtävling ;-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev även idag avsvampad. Fördelen med det är ju att hon förhoppnignsvis blir av med lite damm i pälsen förutom att man slipper intorkad svett ;-).

Var klar i stallet till kl 21.30 - lite plock inne och sedan var det dags för sängen!

Så roligare än så här blev det inte idag ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0