23/5 Söndag - Så mycket att göra och så lite tid...

Har alldeles för mycket att göra för tillfället - dygnet är alldeles för kort *suck*. Klev upp 8.30 idag, gjorde mig i ordning, käkade frukost och sedan så blev det full fart till min höbonde i Fjugesta för att hämta hö. Vi var hemma igen inom en timme, av med första lasset hö - la det lite provisoriskt i stallet och så full fart iväg igen till höbonden för att hämta ett lass hö till. Totalt hämtade vi 1 ton hö och det var mitt sista hö för den här säsongen. Kommer dock räcka en bra bit in i höst tills det är dags att hämta nästa säsong med hö.

När vi kom hem med andra omgången hö så gick vi in och käkade lite soppa till lunch, det  tar på krafterna att packa upp 1 ton hö på höloftet så det gällde att fylla på med energi.

T fick idag slita rätt bra med att slänga upp alla 90 balarna. Jag packade hö för brinnande livet - men till sist så var allt på plats. Skönt att veta att man har mat hemma till kusarna ett tag framöver :-)



Presseningen är till för att skydda höet från svalornas bo upp i taket...

När detta stora jobb var avklarat så var det bara att sätta fart med nästa... de gamla köksskåpen har ju stått utanför trappat och skräpat en vecka... dags att få iväg skräpet till återvinningscentralen. Sagt och gjort! In med allt gammalt bråte i trailern, även lite gamla färgburkar och ett par gamla madrasser fick följa med i skräplasset och så åkte vi in till närmaste Återvinningscentral och lastade av det hela.

Vid det här laget var vi rätt trötta och hungriga (igen) så det blev närmaste pizzeria ;-). Äter inte pizza så ofta, men det smakade bra :-).

Var hemma igen vid 16-snåret - snacka om att den här dagen bara försvann... det var i alla fall lite soligt, även om det blåste kallt. Jag bestämde att det allt fick bli en fikaomgång ute - med vårens tillbehör - Rabarberpaj!!! Smakade mums ;-)




Jag passade också på att fixa klart med min nya cykeldator när jag ändå satt och fikade. Det var ett pyssel av guds nåde - har aldrig varit med om maken till trassliga inställningar... *suck*. Men till sist hade jag fått till det och förhoppningsvis så funkar den som den ska. Vet ju ungefär hur fort jag cyklar eftersom jag haft en annan cykeldator i flera år. Regnar det inte i morgon blir det till att testa cykeldatorn ;-).

Lilla Nalle hade minsann superkoll på vad vi sysslade med... han verkade inte helt nöjd med situationen ;-)



Efter mycket om och men så kom vi i alla fall igång med köksrenoveringen - en liten stund i alla fall... T har ju tålamod som en insekt så det blev väl arbete i typ 30 min - sedan så tröttnade han... var tvungen att vila en stund - har i alla fall börjat på socklen till bänkskåpen i hörnen, har sågat till socklarna, men när vi skulle skruva ihop bitarna så hittade han inga skruvar som passade... har miljoner med skruvar men inte av rätt storlek. Jag blev lite trött... Så det blev inget mer gjort med köket idag.

Min kompis Minternet var här och lämnade tillbaka bilen under kvällen - hennes tävlingshelg hade gått jättebra och min gamla Volvo hade funkat alldeles utmärkt. Hon och hennes pålle är hur duktiga som helst :-).

Jag förpassade mig sedan ut i stallet och fixade klart med mockning och hästmat. Oktawia hade inte rivit upp sitt strö i boxen under natten trots att hon varit stressad under natten och hållit låda. Även under dagen idag har hon varit jättestressad och haft superkoll på sin vän Glimma ;-). Så fort den andra hästen försvann ur synhåll blev det ett sabla skrikande... ja se ston...

Var fortfarande lite rastlös fram på kvällningen och det blev rätt fint väder, om än kallt. Så det blev en liten promis med Lexi - det tyckte hon var jättekul ;-). Var bara ute 40 min, men det är bättre än ingenting. Blev ialla fall några steg på stegräknaren ;-).

Blev sedan några steg till när jag skulle plocka in pållarna... Bianca var inga problem att fånga in och leda in till den väntande maten. Men Oktawia.... där blev det lite rantande en stund innan hon gick med på att bli infångad... hon var först tvungen att hålla koll på vart Glimma var någonstans och när vi sedan kom in i stallet så blev det ett sabla skrikande fram och tillbaka... ja ja, de lugnar väl ner sig...

Nu var jag klar med allt ute för kvällen... blev datorn en stund och så jobbade jag åt Gränsbrytning ett tag, var meningen att jag skulle fixa det tidigare - men annat kom ivägen...

Nu är det i alla fall hög tid att ta en närmare titt på kudden... men egentligen så har jag inte tid... har massor kvar att göra... *suck*.  Behöver verkligen klona mig...

Nåja - det som behöver göras försvinner ju i alla fall inte ;-) - alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0