10/11 Onsdag - Snö...

Vaknade upp till en vit och tyst värld i morse. Har ju stormat ett par dygn så det var så skönt att det var vindstilla :-). Inte så kallt heller, temperaturen låg runt nollan. Så när jag skulle iväg till bussen så skippade jag cykeln och stack iväg lite tidigare än annars. Det var lite snö att pulsa i så det tog ett tag att komma fram till busshållplatsen. Bussen på morgonen var 15 min försenad och när jag skulle hem så var även den bussen försenad med 15 minuter. När jag var nästan hemma så upptäckte jag att grannens mopsar var ute och sprang på landsvägen. Inte bra i mörkret, men gissa om de små frusna mopsrarna blev lyckliga av att se mig och lät sig villigt infångas. Efterso det kom en bil precis då så var jag glad att jag fick tag i dem. Husse och matte kom strax därefter - de var ute och letade efter busfröna ;-).

När jag kom hem så insåg jag att jag kunde glömma att ta mig till ridhuset med Oktawia som planen var. Alldeles för dåligt väder och jag måste få plogat hemma först...

Trots att jag var hur trött som helst så var det bara att sätta fart. Först lite mat och så var det bara på med bekväma kläder och ge sig ut. Började med att skotta fram trappen. Ungefär 1,5 dm snö skulle bort och dessutom drivor på sina håll. Blötsnöt - kommentarer överflödiga. Jag slet med andra ord... Drygt en timme senare hade jag lyckats få bort snön kring kökstrappan och halva stallplanen var skottad. Kom in i stallet med andra ord.

Nästa arbete var att mocka pållarnas boxar, var ju lite lätt uppvärmd efter skottningen ;-). När mockning och nytt strö blivit inlagt så var det till att klättra upp på höloftet för att slänga ner hö. Pållarnas höpåsar fylldes och så sopades stallet rent från höboss. Inte helt lätt pga golvet blivit blött av smält snö.

När stallfixet var avklarat så tänkte jag gå in, men så kände jag att det började bli lite isigt och så såg jag min bil. Totalt översnöad!!!

Alltså fram sopborste och så grävdes bilen fram. Det tog en stund för snön var halvfrusen, passade på att skrapa rent fönstrena på bilen också när jag ändå var i farten. En stund senare så var bilen hyfsat rent från snö, men jag var full med snö och blöt ;-).

Totalt var jag ute och slet fysiskt i 3 timmar - men det var skön luft ute så det gjorde mig bara gott efter att ha tillbringat hela den på ett kontor ;-).

Hann i alla fall gå in och jobba klart åt Gränsbrytning innan det var dags att gå ut igen för att ta in pållarna och ge dem deras kvällsmat.

Roligare än så här blev det inte idag! Nu är det sängen som väntar...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0