13/11 Lördag - Full rulle...

Förmiddagen tillbringade jag med att plocka undan den röra som hunnit bli under veckan. Reklam i mängder... men annat skräp också. Behövdes bringa lite ordning om man säger så, passade också på att städa kök och toaletter. Det tog sin lilla tid, men så orkade jag inte heller stressa.

T kom vid 12.30 tiden och jag letade reda på hinkar och vi stoppade in dem i trailern. Dags att åka till stan för att hämta sand som delades ut idag. På vägen in till stan så stannade vi vid kyrkan och jag tände ljus på gravarna. Lite snö var fortfarande kvar trots dagens milda och gråmulna väder.

Vi fortsatte till stan och hinkarna fylldes med sand, därefter åkte vi direkt hem. In med sandhinkarna i garaget så det inte skulle regna på sanden. Förhoppningsvis funka sanden nu om det blir halt.

T började sedan med det digra arbetet att sortera upp alla tusentals serietidningar. Några är ju mina och de flesta var hans hans. Jag lät han sortera ifred och jag gick istället ut och passade på att fixa stallet. När jag var klar med mockningen och fix av hästmat, så gick jag lös på sadelkammaren. Kissarna ställer ju till rätt bra så det behövdes sopas ordentligt.

M1 var inbokad för ett ridpass på Oktawia idag och innan hon dök upp så passade jag på att putsa upp sadel och träns, dressyrsadeln fick också ett rent schabrak. Var lagom klar med det när M1 och P dök upp. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass  och sedan for vi iväg till Frösvidals ridhus. Att vi valde detta ridhuset idag berodde på att det var aktiviteter på ÖFK så det var lite rörigt där idag. Frösvidals ridhus funkar alldeles utmärkt, dock lite tråkig väg att köra som brukar vara väldigt dålig. Idag var den i alla fall rätt OK att köra och Oktawia verkade inte speciellt upprörd - hon gillar ju inte väggröpper ;-).

Oktawia var lite spänd innan vi kom in i ridhuset, men bara hon kom in i ridhuset så slappnade hon av. P och jag förpassade oss upp på läktare och M1 började rida fram som hon brukar. Oktawia skötte sig bra idag och jobbade på bra. Att vi var i ett nytt ridhus bland andra hästar verkade inte bekomma henne ett dugg. Bra miljöträning för damen och skönt att det funkar bra.

Upptäckte i alla fall det är väldigt skönt att vi i vanliga fall hålls i ett uppvärmt ridhus. Höll på att frysa ihjäl under den 1,5 timmen vi var i ridhuset! Totalt svinkallt var det!

Väl hemma igen så fick pållarna vara kvar inne och de fick sitt em-hö när jag var klar med Oktawia. Nästa steg var att laga lite mat åt mig själv. Trots maten så frös jag fortfarande, alltså fick det bli en mugg med Blossa lättvinsglögg och då fick jag upp värmen ;-).

Där hade sedan kvällen kunnat sluta med en trött Lizzie i soffan, men när jag kollade Facebook så såg jag att min kamrat Minternet satt hemma och hade tråkigt. Kollade läget med henne och bytte sedan snabbt om och kvällen avslutade istället med en tjejkväll med massa trevligt babbel.

Kom hem lite lätt trött mitt i natten - men det är smällar man får ta ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0