25/11 Torsdag - Ridhuset

Idag fanns det hopp om en tur till ridhuset. När jag kom hem så ringde jag och kollade med grannen, jodå - det skulle plogas bara gubben kom hem ;-). Meddelade M1 att hon inte behövde komma förrän efter 19-snåret.

Jag käkade lite mat och sedan satte jag fart. Först fixade jag mockning och hästmaten. Tog in pållarna så allt var klart i stallet.

Utrustade mig sedan med snösläden och så började jag skyffla snö. Min bil stod mitt i en snödriva... hade drivit igen runt hela bilen ;-). Alltså bara att börja skyffla. Som tur var så var snön puderlätt... skottade av runt bilen, sopade av bilen, fortsatte sedan med att skotta nerför backen så jag skulle ta mig ner till trailern. Det räckte med att skotta två "hjulspår" så bilen skulle kunna rulla ner. Runt trailern fick jag däremot skotta bort nästan 2 dm snö + de drivor som fanns på vissa ställen. När jag var nästan klar kom M1 och P så de fixade iordning pållan under tiden som jag fixade klart med snön och sedan fick bilen att röra sig ner till trailer - utan att köra fast ;-). Inga problem att få på trailern och klart för att åka.

Grannen hade hunnit ploga gatan, kunde ju inte fortsätta med min väg eftersom trailern stod i vägen och upp vid huset stod ju bilen ivägen.

Vi kom alltså iväg till ridhuset utan problem - kändes bra... två hemmakvällar räcker liksom ;-).

Väl i ridhuset var det lite rörgit till att börja med - inte all som har koll på ridhusreglerna om man säger så. Vissa ryttare skulle dessutom behöva titta framåt istället för att sitta och glo på sina händer.... *harkel*

M1 jobbade på så gott det gick i röran. På slutet blev det lite färre ekipage och det gick bra att träna på övergångar. Pållan tyckte det var jobbigt, men kämpade på.

När vi kom ut ur ridhuset hade kylan slagit till och det blev full fart hemåt. Eller full fart och full fart... körfältet hemåt hade drivit igen rätt bra så det gick inte direkt att köra så himla fort... men hem kom vi.

När vi kom hem så hade snälla grannen plogat klart även min uppfart, stallplan, gårdplan och nerfarten. Och tänk!! Det gick skitbra att köra ända upp på kullen med bil och släp. Jätteskönt eftersom det nu var snorkallt ute.

Pållan blev snabbt fixad och kvällsmaten serverade. Nu håller jag på att försöka värma upp min totalt sönderfrusna kropp med lite glögg innan jag tar en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0