27/11 Lördag - Försök till städning

Efter att pållarna blivit utsläppta och sedan softat en stund med dator, TV och frukost. Efter frukostmyset så blev det rivstart med att sätta igång adventsstädningen.

Började på övervåningen med att damma och torka ur fönstrena. Fortsatte med vardagsrummet och plockade lite i köket.

Sedan kom T och hämtade mig. Det blev en tur till stan, först Granngården och jag shoppade hästmat. Vi fortsatte till Elgiganten där T skulle shoppa nåt TV-spel och jag gick in till servicedelen för att byta ut min nyinköpta kaffebryggare. Den strejkade nämligen i morse!!! Inga problem, fick med mig en ny hem och förhoppningsvis kommer den funka bättre.

Vi gjorde även ett besök på Ikea där jag köpte skruvar till ett par vitrindörrar. Köpte också även värmeljus, kommer ju gå åt den här årssitden.

På vägen hem så åkte vi förbi kyrkan och ljus tändes på gravarna och så äntligen hem igen. Typ halva dagen försvann, så mycket mer städning hann jag inte med. T hjälpte mig att skruva vitrindörrarna på plats. Fick även igång lyset i skåpet :-).

För övrigt så hann jag inte med så mycket mer. Under tiden som jag fixade mat så kollade T igenom några adventsstakar åt mig, tyvärr så var 2 st trasig, så vardagsrummet får vänta ett tag med adventpynt. Efter maten så var det dags att packa ur spånet ur trailern. Det tog en stund, balarna var svintunga!! Jag hade ju inte hunnit mocka boxarna, så det blev gjort i raketfart.

Och så blev det dags att försöka fixa adventsgranen... men det var inte helt lätt att hitta hålet i backen i mörkret... så det var bara att ge upp. Får göra ett nytt försök i morgon...

M1 och P kom vid 17.30 och pållan blev iordninggjord för ett litet dressyrpass i ridhuset. Lite problem var det för pållan frös. Hon frös inte när jag tog in dem, men Oktawia drog i sig drygt en halv hink vatten - för kallt vatten??

Tog på damen dubbla filtar när vi åkte, fleece i botten och en tjock ullfilt överst. Och så var vi i gamla ridhuset - varmt! Då blev det lugn med frysningen  ;-).

Pållan var lite motvillig i början av ridpasset, men sedan så skötte hon sig bra. Tog väl en stund att värma upp de kalla musklerna...

Det var i alla fall svinhalt på stora vägen så det blev till att köra sakta, men kom hem ordentligt.

Var klar med pållan och prylar strax innan kl 20. Pållarna fick lite hö att mumsa på, så kommer kvällsmaten senare. Jag själv fixade iordning lite vinglögg och pepparkakor med mögelost på. Lite adventsmums måste man ju ha en lördagkväll ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0