30/11 Tisdag - Kyla...

-12 grader hade jag i morse... det är lite kallt faktiskt... Funkade bra att gå till bussen, mina luftrar tycker att nuvarande kyla är rätt OK att promenera i. Däremot så är det tufft för fötterna när man väntar på bussen. Läderstövlar och ullstrumpor räcker en stund, men var lite halvkall om fossingarna när väl bussen kom...

Annars så har det varit varckert vinterväder idag. På lunchen blev det en cykeltur upp till Synoptik för linskoll och beställning av nya linser. Cykelturen funkade också bra i kylan...

När arbetsdagen var slut så fick jag skjuts hem av T som hjälpte mig lite med kaminen inför sotarens besök i morgon. Blev en snabb kopp kaffe också innan han var tvungen att fara hem till lägenheten och sina kissar. Själv hoppade jag i stallkläder och tog mig ut i stallet för att fixa stallsysslorna. Var klar med mockningen lagom till det att M1 och P kom.

Pållarna var duktiga och kom in i stallet av själva när stalldörren öppnades och mat hälldes upp i krubborna, lättlurade djur ;-)

Oktawia blev snabbt iordninggjord i kylan. Det är tufft nu att vara människa i mitt stall nu. Hästarna klarar sig bra i kylan, bara Oktawia har rejält med täcke på sig ;-). Men det är värre för oss människor, framför allt om händerna. De är ju helt omöjligt att försöka göra iordning en häst för en ridtur och vantar på sig. så vantarna får ligga på elementet i sadelkammaren och så får man gå in och stoppa sina sönderfrusna tassar i de uppvärmda vantarna mellan jämna mellanrum ;-).

Till sist så var pållan klar för en tur till ridhuset och vi åkte iväg.

Idag var det lite lugnare i ridhuset än i går. Så jag tror M1 kunde koncentrera sig bra under ridpasset. Vi som stod på läktaren tyckte i alla fall att ridpasset såg himla trevligt ut. Och pållan verkade jobba på utan allt för stora protester ;-). Övergångar och galoppjobb stod det på schemat idag och det verkade funka bra vad vi kunde se i alla fall ;-).

Något jag är väldigt glad över är ridhuset är uppvärmt så man behöver inte stå och frysa arslet av sig - inte helt felD. äremot så kändes det som om det möjligen var ännu kallare i ridhuset när vi klev ut ur det, än när vi klev in i det. Väl hemma var det full fart med att ta hand om pållan och så se till att de kvällsmat och nytt vatten.

Själv förpassade jag min nu rätt frusna kropp in i stugvärmen. Värmde glögg och så blev det House på 4:an. Nu ska jag kolla på nyheter och sedan blir det en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0