31/10 Utställning Norrköping

Ingen sovmorgon idag inte. Upp kl 6 för att ge pållarna frukost inne. Sedan själv in med mig i duschen så jag vaknade till liv. T kom vid 6.30 och vi packade ihop mat, kaffe, extra kläder och kameran in i bilen. Det var riktigt ruggväder och duggade ute. Vid 7 släppte jag ut Oktawia i hagen. Kollade lite hur hon betedde sig när ingen kompis följde med ut. Inga som helst problem, tror inte ens hon märkte att hon var själv i hagen :-O.

Bianca fick sig en omgång med borsten för att få bort nattens spån. Ponnyn blev sedan lastad, hon är jättesnäll att gå in i trailern. Efter det att ponnyn blivit lastad, så stoppade vi in allehanda utrustning som skulle med, hö, vatten, hinkar, putsprylar m.m. Vid 7.45 var vi klara och styrde kosan mot Norrköping.

Resan gick bra, ingen trafik på väg 51. Trist väder bara, men det är sånt man får stå ut med. Vi var framme vid Skogslotten, Norrköping, strax innan kl 10 och jag kollade lite på första klassen. Upptäckte då att startordningen inte stämde med hur de stod i katalogen. Eftersom jag är nybörjare på detta med shettisutställning så hade jag missat en liiiiten rad där startordningen stod. Dessutom stod det inte startordning utan det var bara en massa siffror. Man skulle fatta ändå att det var startordningen. Det gör ju de som kan detta med utställningar ;-).

Det blev alltså snabbt ut med Bianca och borsta henne ren en gång till. Hann gå runt lite med henne, men inte alls springa igång henne som jag egentligen hade behövt. Vi hade ju åkt 12 mil - längsta som jag åkt med den lilla fröken.

Det blev snabbt vår tur in i ringen och det var 2 st 2-åringa ston som startade i klassen. Och när vi fick siffrorna stod det klart att domaren för dagen inte alls gillade den typ av shettis som Bianca är (holländs stam och lite smäckrare).

Typ: Tillfredsställande typ, 7 p
Huvud, hals, bål och kors: Vacker huvud, lågt ansatt, något kort hals, brant bog, kort kors, 7 p
Extremititer: Gracil, relatvit korrekt 7 p
Skritt: Taktmässig, 8 p
Trav: Kort trav med svagt påskjut, 7, totalt 36 p och silver

Svårt att tänka sig att fröken fick 40 poäng för 2 månader sedan :-O. Resultatet från utställningen för 2 månader sedan finns här: http://stallkartorp.blogg.se/2010/august/148-lordag-utstallning.html

Nåja, det är en bedömningssport och Bianca kan ju vara i någon växtfas som jag inte ser.

Bianca verkade rätt nöjd ändå över sin blåa rosett.




Från prisbordet valde jag en tränshängare - nåt jag i alla fall behöver!

Det blev allstå ett kort besök i Norrköping. Kl 11 var vi på väg hem igen och vid 13 snåret var vi hemma. Vi lastade ur Bianca och så skulle vi släppa ut henne i hage. Under tiden som vi var i Norrköping hade M1 vart och ridit ut på Oktawia. Det hade gått bra, pållan hade varit lugn i stallet - ingen saknad av någon kompis inte. Nu när jag gläntade på stalldörren ut till hagen. Då var det en Oktawia som minsann hade koll på att kompis var på gång.

Kommer min kompis snart??



Bianca släpps ut ur stallet och så hälsar pållarna på varandra.



Efter hälsningsritualen så var det två nöjda pållar som satte av i full fart i hagen :-)




För min del återstod det att plocka ur alla prylar ur bilen och mocka trailern. Fortsatte sedan med att mocka boxarna, på med nytt strö och fixa hästmaten. Skönt att få stallet klart innan jag blev allt för trött. T höll under tiden på och krattade lite löv i trädgården.

Det sista vi gjort ute var att plocka undan de sista utemöblerna. Nu är det höst på riktigt... Bara att vänta på snön... Har dock en himla massa löv att kratta upp, när jag nu ska hinna med det. Gör alltså ingenting ifall snön dröjer liksom ;-).

T åkte hem och jag fixade middag till mig själv och mina matlådor. Resten av kvällen tillbringade jag framför datorn och valde ut de bilder som jag sedan skickade in till fototävlingen evin.nu. Skulle vara kul om någon av bilderna går bra ;-).

Hann också stryka lite tvätt innan jag parkerade mig i soffan och kollade på Indiana Jones-filmen. Vid 21-snåret så fick pållarna komma in och få sin kvällsmat. Passade då också på att kvällsrasta vovarna. Som vanligt hade Lexi jagat upp någon stackars katt i ett träd, och satt parkerad under... så om hon var så himla mycket rastad är ju en annan fråga.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Camilla E

Hallå!

Va tråkigt med poängen men Nästa gång så tar hon Guld ;)Hoppas allt är bra med er! Mvh Camilla

2010-11-01 @ 12:57:24
URL: http://hellastuteri.se
Postat av: Lizzie

Allt är bra annars. Blir ju förundrad över hur Bianca kunde ha dålig halsansättning igår, när hon hade bra överlinje för 2 månader sedan??? Men hon kanske är i någon växtfas som jag inte kan se... Nåja, det får bli fler utställningar ;-)

/Lizzie

2010-11-01 @ 13:04:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0