5/11 Fredag - kort dag...

Alla helgons afton är det idag - detta innebär att vi jobbar kort dag idag. Dessutom hade jag ett par flextimmar att ta ut. Så jag stämplade ut 12.15 och klev ut i det vackra vädret. Synd att man inte kan sluta den här tiden varje fredag ;-)

Jag tog bilen till jobbet idag istället för bussen pga utav att jag behövde shoppa lite mat. Så det blev alltså en tur till Willys. Det var lite halvfullt med folk så jag fick stå i kö ett tag, men jag hade inte bråttom. När jag var klar på Willys så for jag vidare till NRU för att diskutera jobb med Gränsbrytning tillsammans med chefsredaktören. Besöket utmynnade i en arbetsuppgift till förutom det jag tidigare gör. Ska prova och se om jag hinner med i alla fall. Besöket på NRU tog inte så lång tid och snart var jag på väg hem :-).

Väl hemma så packade jag upp maten. Plockade undan lite i köket, tvättmaskin och diskmaskin sattes igång. Och så gick jag ut för att fixa stallet. Gäller ju att utnyttja dagsljuset när man kan.

Lagom när jag var klar med stallet så dök T upp. Han hade nycklarna till garaget i fickan... inte så bra eftersom jag behövde komma in där för att få ut gravlycktorna till mamma och pappas gravar.

T for hemåt igen. Och jag käkade lite och hängde upp tvätten. Surfade en liten stund, men sedan blev det dags att åka iväg till kyrkan för att sätta tända gravlyktorna.

Till kyrkan kom en strid ström med bilar och kyrkogården var full med människor som tände ljus på sina anhörigas gravar. Jag tycker kyrkogården blir så fin när gravlyktorna lyser vid varje grav :-).

Jag började med att gå till pappas grav. Den var fixad med gravutsmyckning... Satte dit lyktan och tände ljuset. Gick sedan vidare till mammas grav...

Mammas grav var INTE iordninggjord - utan gamla vissna sommarblommor var kvar - inte ins gransris var lagt på graven. Fy faan säger jag bara!!!

Det är så här: Just när det gäller gravsmyckningen på våra föräldrars gravar så har min mellansyrra gjort en STOR affär av att det minsann är HENNES jobb att fixa gravarna inför allhelgona. Detta är också det ENDA hon gör med gravarna trots att hon bor nära.

Att fixa med vårblommar och sedan sommarblommor, vattning, inköp av ljus, tändning hela vinter - det skiter hon högaktningsfullt i.

Vår yngsta syster bor i England så hon har lite svårt att hjälpa till med gravskötseln. Hon hjälper till med blommor när hon kan, som i somras när hon var hemma.

Förra hösten så hade yngsta syster inplanerat att komma och hälsa på mig under allhelgonahelgen. Jag skickad ett SMS till mellansyster att hon i år inte behövde fixa gravsmyckning till gravarna eftersom vår yngsta syster gärna ville göra det när hon för en gångs skull kom hem just den helgen,

Jag hörde ingenting, men ett par dagar innan yngsta syster skulle komma hem fick jag ett SMS att gravarna nu var fixade.

Vår önskan om att yngsta syster skulle få fixa gravsmyckningen hade hon struntat i på pin kiv. Yngsta syster blev ju besviken, men köpte en egen krans ändå och la på mammas grav. Där är det så pass stor gravsten att det fick plats med 2 kransar.

Man kan ju säga att min och yngsta systers relation till vår mellansyster är mer än frostig. Pga av att mellansyster har missbruksproblem så går det inte att ha någon kontakt med henne alls. Jag bröt helt för ett par år sedan och mår mycket bättre av att inte ha någon kontakt med henne - eller hennes familj!!

Min mellansyster är en manipulativ och missunnsam kvinna, som inte ser sin egen orsak till hur hennes liv  faller ut. Utan det är alltid någon annans fel. Tyvärr har hon fostrat sina två döttrar i samma anda.

Jag struntar fullkomligt i henne och hennes familj, men det jag tycker är totalt för djävligt är att hon tar ut sin missunnsamhet och avundsjuka på mig och yngsta syster genom att ta ut det över mammas grav.

Det kan ju i och för sig vara så att hon är förbannat fattig att hon bara hade råd att köpa en gravsmyckning, men då hade hon kunnat höra av sig. Om inte annat i alla fall lagt granris på mammas grav. Tidigare år så har ju det var extremt viktigt för henne.

Tyvärr så tror jag nog att anledningen till att hon skippat mammas grav i år är som straff för att vi ville att yngsta syster skulle få fixa gravarna FÖRRA året.

Efter att ha svurit tyst för mig själv en lång fet ramsa över hur mammas grav såg ut, så satte jag i alla fall dit gravlyktan och tände ett ljus. Hade ju ingenting med mig som jag kunde fixa graven med så det får bli någon annan dag. Ett ljus brinner i alla fall.

När jag var klar på kyrkogården så for jag vidare in till ÖFK. Visste att M2 skulle vara i stallet hos sin häst. Jag har gjort ett litet scrappalbum med bilder av Oktawia och längst bak fanns ett litet presentkort på en privatlekton för B-tränare AE. Tyckte hon var väl värd det för den hjälp jag fått med min pålla och så önskar jag henne all lycka till med sin egen pålle.

När jag kom hem igen så var det mörkt och kväll. Min plan var att jag skulle städa huset idag, men kom bara så långt att jag plockade undan lite. Nåja har förberett inför städning i morgon istället ;-).

Resten av kvällen tillbringades med dator och telefonsamtal. Blev sedan en rätt tidigt kväll i säng. Man blir trött av att jobba en hel vecka ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0