19/10 Tisdag - Sjuk

Kände mig helt dyngsjuk när jag tog mig ut för att släppa ut hästarna. Eftersom både det jag snyter ut och hostar upp är tvärgult så ringde jag vårdcentralen och bokade in en telefontid. Fick en kl 09.40. Det telefonsamtalet resulterade i att jag fick en akuttid till läkare kl 11.15.

Att ta sig iväg till vårdcentralen var ungefär vad jag klarade av och det gjorde ingenting att jag fick vänta länge i väntrummet. Att få vänta i 40 min pga är ju ingenting jämfört med vad jag genomgick på akuten ;-).

Läkaren konstaterade min en månad långa förkylning resulterat i att jag fått bihåleinflammation och har bronkit på gång. Är allmänt nedgången och sliten till på köpet. Så det blev en veckas sjukskrivning och så Apoteket nästa. Fick penicillin, en kraftig variant med bredspektrum, Rinexin eftersom jag är väldigt täppt, Acetylcystein som är slemlösande och Pulmicort (astmamedicin), Bricanyl har jag hemma så nu har jag i alla fall medicin hemma så det räcker ett tag ;-). Känns i alla fall som om det viktigaste är att penicillinet hjälper så jag blir frisk någon gång.

När jag var klar på vårdcentralen så for jag hemåt och väl hemma var jag helt slut. Blev ryggläge i soffan och jag sov som en klubbad oxe hela em.

Kände mig lite bättre när jag vaknade. Märks att det Rinexinet funkar - skönt. M1 fixade Oktawias motion idag. Blev ett ridpass i ridhuset, det var lite rörigt bland ekipagen, men pållan skötte sig bra och M1 var nöjd.

Nu är pållarna nattade för kvällen. Vovvarna kvällsrastade och jag själv ska inta ryggläge i soffan. Får bli till att sova i soffan i natt också. Behöver fortfarande sitta upp och sova för att inte hosta som en vettvilling.

Det var allt för idag!

/Lizzie 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0