24/10 Söndag - Vändning på gång...

Har haft problem med hosta i natt också så jag var lite trött när jag klev upp för släppa ut pållarna. Det var därför skönt att krypa upp i soffan och inta frukosten under ett varmt täcke och glo lite på TV :-).

Tog det tämligen lugnt på fm, men det kändes ändå som om den envetna förkylningen börjar ge med sig. Är inte lika täppt längre, inte lika mycket gult snor. Hostan är envis, men inte lika hysterisk som tidigare. När hostanfallen kommer så funkar det med Bricanylet i alla fall och det är ju tur det. Finns hopp om livet i alla fall.

Fram på eftermiddagen så fick jag hjälp av T att plocka undan lite utemöbler. Det var riktigt ruggväder ute och på morgon hade det snöat. Snöandet övergick till regn, och även om det på em slutat regnat så var det fuktigt ute.

Jag började med att fixa stallet. T skulle grejja med nåt så jag kunde lika gärna mocka och fixa klart i stallet. När T var klar så satte vi igång och jag fick undan lite möbler idag. Plockade även undan lite annat skräp i trädgården och fuxiablommorna åkte in i jordkällaren. Förhoppningsvis så klarar de sig till våren :-).

Fick i alla fall frisk luft ett par timmar innan jag var tvungen att gå in vila mig. Det var i alla fall dags att fixa lite middag. Lax i ugn blev det idag. Under tiden som vi väntade på maten så surfade jag lite och passade på att fota det nya charmstrollet...

Jake har varit hos mig i helgen - en riktig liten sötnos ;-)



Efter mat och vila så var det fortfarande ljust ute så vi passade på att träna lite med Bianca. Om en vecka är det ju dags för utställning - bra om jag gör nåt med henne innan utställningen... ;-).

Bianca hade till att börja med åsikter om det där att gå i grimskaft... det var meningen att T skulle träna med henne eftersom jag inte ville bli flåsig och få problem med luftrören. Men den lilla ponnyn var mer på T än på på sina egna fyra tassar så det blev jag fick ta över. Matte fick visa vart skåpet skulle stå och sedan kunde  ponnyn få fint i snöre ;-).

När det sedan gällde att springa fort i trav med ponnyn så fick T springa och det funkade bra. Om det sedan är "showig" trav som domaren önskade - det återstår att se ;-). T sprang fint i alla fall ;-)

När vi var klara med Bianca så jag fortfarande hyfsat pigg. Så det blev Oktawias tur att motioneras och det blev en tur till ridhuset. T följde med ifall med luftrör skulle kollapsa och jag inte skulle fixa att köra hem efter ridpasset.

Nu framåt kvällningen kände jag i alla fall att penicillinet börjat göra skillnad. Fixade att göra iordning pållan och att rida utan att blir totalt utmattad.

Red iofs inget hårt pass och tog Bricanyl innan ridpasset. Men det funkade i  alla fall att rida pållan i trav och galopp i 25 min utan att jag fick nära döden upplevelse. Totalt med skrittjobbet så satt jag i sadeln i 50 min, men jag var trött efteråt och T fick köra hem.

Ridpasset gick rätt bra, Oktawia skötte sig bra, men jag var stelare än stelast. När jag började trava så hörde jag hur det i varje steg knakade i mitt skelett i nacken, bröstryggen, ländryggen och knäna. Knak, knak... hur stel kan man vara egentligen. Det tog väl cirka 40 min innan jag kände att JAG var framriden och började bli uppvärmd ;-). Så dags då...

Nåja, red i alla gångarter utan att mina luftrör kollapsade och jag blev inte svimfärdig heller - alltså finns det hopp om tillfrisknande så småningom. Borde kunne ta mig till jobbet i morgon så som jag känner mig nu i alla fall.

Mycket mer än så här har inte hänt i dag. När jag var klar i stallet så var det TV:n som gällde och nu ska jag kolla klart på Beck-filmen.

Alltså var detta allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0